7

Tasuta saabaste pakkujad petavad eakatelt raha välja

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

“Tasuta” saapad, mida kelmid vanamemmele pakkumas käisid. Foto erakogu

Haapsalus liiguvad ringi petised, kes eakatele tasuta saapaid pakuvad ja samal ajal neilt raha välja petavad.

Toimetusse pöördus haapsallanna, kelle 92aastane vanaema just nii 200 eurost ilma jäi. Läinud laupäeval käis tõmmu välimusega 30-40aastane naine Metsa 38/40 kortemajas. „Ma ei tea, kuidas ta trepikotta sai, sest välisuksel on fonolukud. Ilmselt vajutas juhuslikke numbreid ja keegi tegi ukse lahti,” rääkis naine.

Petis rääkis 92aastasele üksi elavale vanamemmele, et jagab üksikutele pensionäridele tasuta saapaid. Vanamemm kutsuski naise tuppa. Saapad, mida naine memmele pähe määris on nr 40 kuigi memme jalanumber on 35. Lisaks uuris külaline, kas memm tahaks midagi osta või müüa ning millal on pensionipäev. Hiljem selgus, et võõras oli tasuta saabaste eest lahkudes memme rahakotist kaasa võtnud 200 eurot.

„Lugege oma lähedastele sõnad peale, et nad kedagi tuppa ei laseks, sest tasuta lõunaid pole olemas,” pani toimetuses käinud naine haapsallastele südamele. Facebookis on nii mõnigi inimene teatanud, et on sarnast tõmmut naist näinud liikumas Niine ja Tamme tänava kandis.

Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits ütles, et selliste juhtumite puhul tuleks kahtlastest inimestest või autodest pilt teha ja kohe politsei poole pöörduda, sest mitu päeva hiljem on väga raske selgeks teha, mis õieti juhtus. Samuti tuleks inimeste käest, kes end ametnikena esitlevad küsida dokumente.

Palmits lisas, et petiste puhul on tegemist väga sõnaosavate inimestega, kes oma ohvri ümber sõlme keeravad ja meelitavad neid asju ostma tunduvalt kõrgam hinna eest kui kaup väärt on. Sel suvel liikusid sellisel moel kaupa pakkudes Läänemaal ringi poti- ja pannimüüjad.

Esimene reegel on Palmitsa sõnul aga siiski see, et võõraid ei tohi sisse lasta ja nendega vestlusse laskuda. Kui sellise pakkumisega ukse taha tullakse, võiks ka naabrite poole pöörduda ja neid appi paluda. „Lapsed ja lapselapsed peaksid oma vanematega rääkima ja hoiatama, et sellised kelmid on liikvel ning manitsema, et nad võõraid sisse ei laseks.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pensionär
Pensionär

Arvatavasti sama tõmmu naine soovis Pärnus “kinkida” riideid. Tutvustades ütles, et on Poolast.

juss
juss

no Pärnus on jõgi, mis voolab Poola poole!

Terje
Terje

ja siis avastad,et raha või miskit muud väärtuslikku on kodust kadunud 🙁

memm
memm

Ei saa aru, mis see keskerakond sulle siin ette jäi. Mulle tuldi õuele 2 nädalat tagasi potte+panne pakkuma grusiini välimusega mees isend, kes lubas sularaha puudumisel pangakaarti kasutada, kuigi küsis ainult 3.50 raha. Selle peale hakkas häirekell peas tööle ja kupatasin mehikese minema ning teatasin politseisse. Tasuta lõunaid pole kusagil.

uskujaid ka
uskujaid ka

…sest keskerakond ju lubab tasuta asju.

teeme kõik tasuta-ks. = kommunism
teeme kõik tasuta-ks. = kommunism

Keskerakonna sõnade kohaselt on tasuta asju palju, palju ja veelgi juurde tulemas. Nii vanurid just aru saavadki, et tasuta asjad on reaalselt olemas. Kesikute promo vili.

Pets
Pets

Mustlased ahvivad ise kavalalt.Erakond on hea iseenesest,et midagigi tilgub maarahvale ka ,harukordne!

wpDiscuz