Sukles: Ratase süüdistus on kohatu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Urmas Sukles. Foto: Lemmi Kann
Urmas Sukles. Foto: Lemmi Kann

„Riigikogu õiguskomisjoni esimehe ja Haapsalu linnapea usaldamatus uurimisorganite ees maksab linnale 5400 eurot. Sellise maksumusega lepingu sõlmib advokaadibürooga Sorainen Haapsalu linnavalitsus,” kirjutas Lääne Elule saadetud arvamusloos Reformierakonna juhatuse liige Jaanus Ratas.
„Lepinguga tellitakse õiguslik hinnang Haapsalu Linnahoolduse tõstukauto riigihanke ettevalmistamisele,” märkis Ratas.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kinnitas lepingu sõlmimist.
„Audit eeldab kõikide hankega seotud dokumentide läbivaatamist, et saada selgust, kas on tegutsetud vastavalt seadusele. Arvestatud on töötundide hulka, mis selleks kulub, ja Soraineni hinnakirja,” selgitas Sukles.
Sukles ütles, et Soraineni hinnad on tõesti kõrged, kuid nende teenus on heal tasemel. „Võib ju võtta ka odava juristi, aga kas ka kvaliteetse – selles on küsimus.”

Suklese hinnangul on Ratase süüdistus tõe ostmise kohta kohatu.

„Mulle teadaolevatel asjaoludel võin öelda, et kõik kahtlustused põhinevad valekaebusel,” ütles Sukles.
Ta selgitas, et üks kaebuse punktiks olnud teema – väide, nagu oleks Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps omastanud metsa müügist saadud raha ja tuleks politseisse anda – kerkis ühes kitsamas ringis vihjetena üles eelmise aasta detsembris.
„Need vihjed sisaldasid täpselt samu numbreid, mille Lõps on kahtlustuse järgi omastanud. Me kontrollisime juba siis kõik dokumendid üle – midagi pole kadunud. Mul ei jää muud üle, kui sellest kõigest omad järeldused teha,” ütles Sukles.

Linnapea lisas, et kriminaalmenetluse seaduse järgi nõutakse valekaebuse esitajatelt menetluskulud sisse. „Ma loodan, et politsei uurib ka selle kaebuse seaduslikkust,” ütles Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ats
5 aastat tagasi

Ehk ootaks kui asi kohtusse jõuab ja siis võtaks kalli advokaadi. Või ei kannata oodata.

Kaarel
5 aastat tagasi

Millest te siin aru ei saa? 5400 € maksumaksja raha eest lasevad Sukles ja Karilaid tuttavatel juristidel toota dokumendi, et üllamaid ja ausamaid mehi kui nemad kaks, maamuna peal olemas ei olegi. Kapo menetleb kogus seda janti aastaid ja keegi ei tea, millega see lõppeb. Kogu selle aja, sealhulges paaril järgmisel valimisel, saavad Sukles ja Karilaid seda “5400” paberit lehvitada. Vana Keskerakonna trikk, kas tõesti veel mõnele üllatus.

Koerte värvimise töökoda
5 aastat tagasi

02.augusti LE kirjutatakse Haapsalu peatänava remondist. Pindamiseks on ettenähtud eelarves 4000(!) eurot. Aukude freesimiseks oli vaja täiendavalt raha leida. Tulemust saab igaüks näha. Ja nüüd pannakse lõdva randmega 5400(!!!) eurot Soiraneni büroosse. Krt, kolhoosi esimehe ja partorgi mõtteviis. Teen, mis tahan. Tahan, ostan tennisväljaku, tahan, ehitan uue spordipalee. Aga võibolla isegi kaks, aga raha ei ole ja linn poole aastaga kinni laenatud.

Martin
5 aastat tagasi

Kas Sukles arvab, et uurijad ei suuda õigust jalule seada ja õige inimene mõistetakse süüdi? Äkki tasuks mõni tablett neelata ja Karilaiulegi pakkuda.

Joel
5 aastat tagasi

Kohatud süüdistused või kuulujutud tuleks alla neelata ja lasta uurimine lõpuni viia.
Hea maine kujundamiseks linna raha raisata, ei kõla hästi.

V.T
5 aastat tagasi
Reply to  Joel

Sina neelaks enda osas? Käiksid rõõmsa näoga edasi ja oleks suva?

Jaan
5 aastat tagasi

Vana tõde. Kes teisele auku kaevab, see ise
sisse kukub. See käib ka Jaanus Ratase kohta.

Linnlane
5 aastat tagasi
Reply to  Jaan

To Jaan, ilmselt oled üks keskerakonnast ja karilaiu ja suklese käsilane. Ratas nõuab õigust ja on õigel teel. Sul on suht rumal arvamus, edaspidi hoia see omale.

Vello
5 aastat tagasi
Reply to  Linnlane

Kas Keskerakond allub Suklesele?

To Vello
5 aastat tagasi
Reply to  Vello

Ei, Sukles allub keskerakonnale.

Pets
5 aastat tagasi

See Lõps läheb linnale kulukaks.

bro
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

Ma pole siiani aru saanud, miks Lõpsi juhi kohal hoitakse. Piisab ainult kusagil Lõpsi nime mainimisest ja kuuleb mida iganes, aga head mitte kunagi. Kas selline mees on siis asendamatu?

Maire
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

Ratas , Topper ja Co lähevad kordades kulukamaks !

Mees
5 aastat tagasi
Reply to  Maire

Mikk, kas sa oled sugu vahetanud, et Maire nime all esined. Või oled lõpuks kapist välja tulnud.

Millegipärast
5 aastat tagasi

usub Sukles, et Eesti uurimisorganid pole nii pädevad, kui Soraneni büroo. Üle viie tuhande raisata maksumaksja raha on ikka ülim ülbus

Jane
5 aastat tagasi
Reply to  Millegipärast

Äkki suure raha eest rohkem mõistus töötab ja odavamad firmad ei ole nii pädevad sulisi päästma. Tegelikult on nii, et kui inimene on süüst puhas, siis piisab ka tänavajuristist. Pealegi ükski uurimisorgan ei torma esimese vihje peale menetlust alustama, sellele järgneb põhjalik kontroll. Sukles on lihtsalt harjunud sõnumitoojatest süüdlasi tegema ja ei oska oma töötajate vigu näha.

kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Jane

Odavad advokaadid ei suuda musta valgeks rääkida. Ainult selle eest ju makstaksegi.