Kellakeeramine lõpeb Euroopa Liidus tuleval aastal

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ERR. Kellakeeramine võib lõppeda suveaega eelistavate riikide jaoks juba järgmise aasta märtsis, ülejäänud läheksid püsivale talveajale üle järgmise aasta oktoobris. Liikmesriigid saavad ise otsustada, kas jäävad püsivalt suve- või talveaega, ent kellakeeramine lõppeb igal juhul.

Euroopa Komisjoni ettepanekul peaks kellakeeramine lõppema 2019. aastal ning liikmesriigid saavad ise otsustada, kas jäävad püsivalt suve- või talveaega. Riigid peavad komisjonile teatama oma otsusest järgmise aasta aprillis.

Riigid, kes otsustavad üle minna püsivale suveajale, keeraksid sel juhul viimast korda kella 31. märtsil 2019 ning riigid, kes otsustavad talveaja kasuks, keeraksid viimast korda kella 27. oktoobril 2019.

Euroopa Komisjon soovib siiski, et naaberriigid koordineeriksid kellakeeramise omavahel, ilma et see häiriks liidu sisekaubandust. Komisjon ei soosi seda, et osa riike jätkaks kellakeeramisega, sellal kui teised loobuvad.

Euroopa Komisjoni president Jean Claude Juncker ütles eile peetud kõnes, et eurooplased ei poolda kellakeeramist, seepärast peab see lõppema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mees
5 aastat tagasi

ei tea ,kes selle kellakeeramise välja mõtles-puha jama.Ei poolda kellakeeramist

1 naine
5 aastat tagasi

kas te suveaja ootajad tõesti ei tunne või ei mäleta, kuidas igal sügisel on? Juba oktoobri keskel on tunne, et oled hoomikul väsinud ja soovid kauem magada ja ootad, tuleks see kellakeeramine juba rutem, siis saab 1 tund rohkem magada. Aga mis sellest rääkida, paljud inimesed ei saa isegi siiani aru, kuhupoole kella tuleb keerata kevadel ja suvel. Teadlased on juba oma sõna öelnud, et suveaeg on tervsele väga kahjulik (artikkel oli hiljuti pressis)

Sass1.
5 aastat tagasi

kui tuleb pidev suveaeg, siis see tähendab, et võrreldes talveajaga saab
iga päev hommikuti 1 tund vähem magada, ja nii aastast aastasse.

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  Sass1.

… ja õhtuti saab 1 tund varem magama minna, sest kõik TV-saated lõpevad tunni võrra varem. Ja nii aastast aastasse.

põhjamaa pimedus, ootaks valgust
5 aastat tagasi
Reply to  Sass1.

Kui kella vaadata AINULT hommikul, siis võibolla ei saa üldse magada, mitte ainult tund vähem. Kui aga kella vaadata nii hommikul kui õhtul, saab igaüks magada täpselt samapalju, olgu see suve- või talveaeg. Ööpäevas hakkab ka tulevikus olema 24 tundi. Suveajas on ärkveloleku aeg lihtsalt valgem ja masendust vähem.