Kohus otsustas, et Nõva õpilaskodusse lapsi võtma ei pea

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Nõva kool. Foto Urmas Lauri

Tallinna halduskohtu kohtunik Ragne Piir otsustas neljapäeval, et Nõva õpilaskodu ei tohi sulgeda, aga lapsi sinna vastu võtma ei pea.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sõjakas
5 aastat tagasi

Suured lahingud on veel ees. Praegust ilmselt arutatakse alles esialgse õiguskaitse taotlusi. Kuulu järgi paisatakse võitlusesse suuri summasid mõlemalt poolt. Saab põnev olema.

jabur
5 aastat tagasi

natuke nagu üleliia midagi pruugitud või? Nüüd võiks korrektuuri mõttes ka sellest kirjutada, mida kohus tegelikult otsustas, häma juba piisavalt palju.

Vale info
5 aastat tagasi

LE võiks ikka kirjutada sellest mida kohus otsustas. Selline vale info levitamine LE-d küll heas valguses ei näita. Lõhmuse korraldused töötavad igal tasandil.

xyz
5 aastat tagasi

Valla elanikuna muidugi hea teada, et vallavalitsusel on täielik vabadus ning volikogu heakskiit maksumaksja raha WC-potist otse alla lasta: 1. Hoiab lahti õpilaskodu, kuhu lapsi ei võta ja seega riiklikku rahastust ei saa, kuid palgad jha muud kulud peab maksma. Seejuures nimetab seda “ökonoonsemaks” kui sinna laste võtmist ning riiklike pearahade vastu võtmist. Must on valge, odavam on kallim, parem on hoopis vasak. 1984 täiega! 2. Pidada ülikalleid lahinguid kohtus kogukondade vastu, kellelt nende endi taskust maksuraha vastu võetakse, et neid ära hävitada ning seega ka iseenda maksutulu ära hävitada. 3. Ehitada miljoniprojekte valla keskuses samal ajal valla äärealadel elu… Loe rohkem »

enn
5 aastat tagasi
Reply to  xyz

miljoniprojektid valla keskmes küll aga maksuraha läheb igast valla nurgast sama protsendi alusel

anonüümne
5 aastat tagasi
Reply to  xyz

Need “miljoniprojektid valla keskuses” olid teada väga hästi juba enne ühinemist. Mida nüüd kaabuga vehkida?Endale soovite neid miljoneid või?

Nimi (kohustuslik)
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Samuti oli teada, et koolivõrk säilib. Miks on ühed ühinemise-eelsed otsused kuidagi pühamad teistest?

enn
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

väga tore, hea mõte. kui liitumisleping prügikasti, siis ikka kõik selle punktid korraga. kui ei pea kinni pidama ühe kooli suhtes, ei ole vaja kinni pidada ka teistest punktidest.
korvamaks kahju mida viimaste kuudega nõva rahvale tehtud paluks mõned miljonid hoopis siiakanti investeerida. küll siis näete et inimesi tuleb juurde ning sugugi ei sure kõik kohe välja vstavalt teie ettekujutustele.

eelkõnelejaga nõus
5 aastat tagasi
Reply to  enn

Tänud pakkumast, anonüümne. Loodan, et su arvamusel vallas ka kaalu on, loomulikult võib kõik need miljonid Nõvale investeerida!

Inimesed
5 aastat tagasi

Kas teil häbi ei ole laste arvelt oma üleolekut ja võimu näidata ? Miks ei lase te rahulikult inimestel elada ja tööd teha ? Kas on tõesti palju tahetud, et keskustest kaugemal maanurgas, kus noored pered oma kodud rajanud, oleks kooli ja kogu paikkonna elujõulise sälimise huvides see õpilaskodu säilitamine vajalik. Iga aastaga lisandub noori presid, uusi lapsi.Miks käib lammutamine just nüüd, kui koolis on laste arv kasvamas ? Koduarmastus, külaelu areng – kui ilusad sõnad. Kui sunnitakse ära minema haritud inimesed, koos nendega lapsed, mis kodutundest me räägime. Inimesed, kes sellest paigast hoolivad, on viidud viimase piirini, kui nad… Loe rohkem »

Ivo
5 aastat tagasi
Reply to  Inimesed

Naljakas lugeda, justkui sõltuks kooli püsimajäämine viie Harjumaa mitte just oivikust lapse hoidmisest Nõval. Kohtuasja olla ju algatanud mitte kogukond vaid Harjumaa lapsevanem.

Aivar
5 aastat tagasi
Reply to  Ivo

Mis on tähtsam, lõpptulemus (Nõval on kool/Nõval ei ole kooli) või juriidilised vingerdused, kuidas sinna jõutakse? Vingerdused määrab seadusandlus ning juriidilises vingerdamises ning teerullitamises vallavanemaga võrdset ei ole. Mõõgavõitluses on vaja kasutada mõõka, mitte noomitust.

anonüümne
5 aastat tagasi
Reply to  Ivo

Harjumaa lapsevanem algataski kohtuasja?Mida siis Nõva rahvas ise maganud on,vaid LE kommentaariumis passinud?

anonüümne
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Olete äkki ära kolgastunud seal juba varem,et kõik otsad kokku lastakse tõmmata?

Mari
5 aastat tagasi
Reply to  Inimesed

Otsus, et õpilaskodusse EI PEA lapsi vastu
võtma, aga pole ju õeldud, et EI TOHI vastu
võtta. Mis selles halba on kui võetakse vastu
mõned mürsikud, kellest kasvatatakse väikeses
koolis normaalne inimene. See on ju suur heategu. Laske Nõva koolil edasi tegutseda,
see lisab kindlustunnet, tuleb juurde noori
peresid lastega.