Lääneranna vald peab loata töötanud tuulikute eest maksma tuhandeid eurosid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Tamba tuulikud. Foto Tiit Kaljuste

Möödunud nädalal tuli Tallinna halduskohtust otsus, mis kohustas Lääneranna valda maksma Tamba tuulepargi kõrval elavale Arne Albergile hüvitist 740 eurot ja menetluskulu üle 3600 euro.

Praegu Lääneranna valla koosseisu kuuluv Varbla vallavalitsus andis 2012. aastal ehitusloa kahe tuulegeneraatori ehitamiseks ja väljastas neile 2013 ka kasutusload, kuigi tuulikud ei vastanud detailplaneeringule.

Praegu OÜ Tuuleenergiale kuuluvad tuulikud töötasid kuus kuud kasutusloata. Arne Alberg leidis, et tuulikute müra tekitas talle kannatusi ja nõudis selle eest vallalt hüvitist.

Kohus määras hüvitise summaks 740 eurot ehk 4 eurot iga kasutusloata töötatud päeva kohta. Kohus leidis , et kaks tuulikut töötasid ilma igasuguse loata 2017. aasta jaanuarist juulini ehk 185 päeva. Sel ajal pidi Alberg taluma tuulikute müra. Kohus leidis, et kuigi Alberg pidi taluma mõõdukat müra, siis tema õigused on tõsiselt rikutud. Selle eest sai ta ka kahjutasu.

Jaanuaris otsustas Tallinna halduskohus, et Lääneranna vallavalitsus peab maksma 1600 eurot kohtukulusid Albergile ja tema kolmele naabrile, kes esitasid samas asjas kaebuse.

Eelmisel nädalal tehtud kohtuotsus on jõustumata. Jaanuaris tehtud otsus aga jõustunud. Kohus leidis jaanuaris, et Lääneranna vallavalitsus (Varbla õigusjärglasena) on põhjendamatult viivitanud Albergi ja tema naabrite kaebust läbi vaadates.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
REIN
5 aastat tagasi

Kas sealt Pärnu valdadest midagi head ka Lõuna-Läänemaale tulemas on? Viimased lood korruptsioon ajalehega ja nüüd Varbla saamatus, lasid tuuleärimeestel pähe istuda.

töötu
5 aastat tagasi

“…pidi taluma mõõdukat müra, siis tema õigused on tõsiselt rikutud”!?
Huvitav, kuhu kõik need inimesed peaksid pöörduma, kes elavad teede, tänavate ja maanteede ääres?

urmas
5 aastat tagasi

Huvitav, kui on kasutusluba, siis müra ei tekitagi enam probleeme?!

uskmatu toomas
5 aastat tagasi

Kohus on isegi kiirelt asja arutanud,norm oleks ikka aastat viis.