0

Haapsalu linnutorn oli keskmike hulgas

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu linnuvaatlustorn. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval toimunud tornide linnuvaatlusel jäi Haapsalu linnutorn nimekirja teise poolde.

Haapsalu Aafrika rannas asuvast linnutornis nähti laupäeval 54 linnuliiki ja sellega on Haapsalu 13 torni hulgas, kus linde vaadeldi, üheksandal kohal. Võistluse võitis Ilmatsalu torn, kus registreeriti 90 linnuliiki.

Haapsalus vaatlejaid juhendanud Tarvo Valkeri sõnul oli Haapsalu linnuvaatlustorn Läänemaal ainus, mis tornide linnuvaatluses osales. „Vaatlejatel on kiire välitööde aeg,” põhjendas Valker, miks teistesse siinsetesse tornidesse vaatlejaid ei jagunud.

Valker nimetas Haapsalu torni tulemust keskpäraseks. „Kuna oli palav päev, siis laululinnud jäid juba varakult vait,” rääkis ta. Valker lisas, et sel korral olid edukamad tornid, millel on mets ümber, sest seal on palju värvulisi ja laulinde.

Eesti ornitoloogiaühingu korraldatud tornide linnuvaatlusel laekusid tulemused 13 vaatetornist, kus vaadeldi kokku 148 liiki linde. Vaatlustorne külastas enam kui 70 huvilist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz