Rakvere teater tuleb kolmapäeval Haapsallu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rakvere teatri etendus „Hullemast hullem”. Foto: Rakvere teater
Rakvere teatri etendus „Hullemast hullem”. Foto: Rakvere teater

Uuel nädalal, kolmapäeval 9. mail kell 19, mängib Rakvere teatri trupp Haapsalu kultuurikeskuses etendust „Hullemast hullem“.

Oma kodumaal Inglismaal ootamatult menukiks saanud lavastus jõudis 2014. aastal West Endile, samal aastal käidi ka Suurbritannias tuuril. 2015. aastal võitis näidend parima uue komöödia Olivier´ auhinna. 2017. aastal jõudis materjal ka Broadwayle. Nüüdseks on seda tõlgitud rohkem kui 20 keelde. Eestisse tõi selle Elina Purde, kel oli õnne lavastuse algmaterjali oma silmaga vaadata.

Lugu räägib harrastajate uuslavastuse „Mõrv Havershami mõisas“ esietendusest. Lavastaja astub publiku ette ja juhatab pidulikult õhtu sisse. Kõik peaks justkui olema valmis suurejooneliseks esietenduseks. Kuid kuidas mängida etendust, kui traagiline kukub välja naljakalt? Kui osatäitjad saavad vigastada ja dekoratsioon kukub kokku, rekvisiidid kaovad ära, tekst läheb meelest. Iga kord kui tundub, et enam hullemaks minna ei saa, tabab näiteseltskonda uus ehmatus, mis paneb nende anded proovile. Nii nagu plaanitult, ei lähe tol õhtul miski. Aga lõpuni see lavastus jõuab, maksku mis maksab.

Osades: Indrek Apinis, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Eduard Salmistu, Tarvo Sõmer ja Tarmo Tagamets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments