0

Lihulas peetakse pühapäeval ajalookonverentsi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula mõis. Foto arhiiv

Pühapäeval, 15. aprillil peetakse Lihula mõisas ajalookonverents „Lihula ja Läänemaa ajaloolised suurkujud”.

Seekord käsitletakse konverentsil mitte poliitikute, vaid kultuurielus suurt rolli etendanud inimeste elu ja tegevust.

Ajakirja Looming peatoimetaja ja Karl Ristikivi Seltsi juhatuse esimees Janika Kronberg räägib konverentsil Varblast pärit kirjanikust Karl Ristikivist, Eesti Spordiajaloo Seltsi esimees Enn Mainla võrdleb oma ettekandes Varblast pärit Kristjan Palusalu keerulist elukäiku Johannes Kotkase omaga ning kaitseliidu Lääne maleva pikaajaline pealik Aksel Heidemann räägib Viljar Anskost.

Konverentsi viimane ettekande teeb endine Eesti akadeemilise raamatukogu töötaja Mare Luuk Hanila kihelkonnast Mõisakülast pärit meremehest ja kirjanikust Aleksander Vahterist ning konverentsi lõppedes on plaanis avada mälestustahvel Aleksander Vahteri elupaigas Lihulas Tallinna mnt 64 majal.

Lihula mõisas 15. aprillil kell 12 algava ajalookonverentsi korraldab Vana-Läänemaa Ajaloo Selts koos MTÜga Keskaegne Lihula. Varem on ühiselt korraldatud Lihula mõisas ajalooalaseid loenguid, suviti aga ka ekskursioone piirkonna huviväärsustega tutvumiseks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz