0

Läänemaa saab juubeliaastal kuus tammeparki

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tammepargid Lääne maakonnas. Kaart: EV100.ee
Tammepargid Lääne maakonnas. Kaart: EV100.ee

Riigikantselei kingitusega „Eesti 100 tamme“ rajatakse juubeliaasta kevadel Eesti igasse maakonda EV100 tammepark. Tammikute istutamine toimub maikuu kahel esimesel nädalal, enamik parke avatakse 1. juunil.

Lääne maakonnas rajatakse park Risti, Oru, Palivere ja Taebla kooli juurde. Praegu Pärnu maakonda kuuluval Lõuna-Läänemaal istutatakse tammed Metsküla ja Lihula kooli juurde.

„Kingitus „Eesti 100 tamme“ sai alguse 2013. aastal, kui koolilapsed hakkasid tammetõrudest istikuid kasvatama,“ sõnas „Eesti 100 tamme“ projekti juht Mari Valgepea Riigikantseleist. „Eesti sünnipäeva puhul saab vähemalt ühe uue tammepargi iga Eesti maakond, kokku istutatakse tuhandeid tammesid,“ lisas Valgepea.

Koolilapsed istutavad maikuu kahe esimese nädala jooksul igasse maakonda vähemalt ühe tammepargi, -salu või -allee. Parkide rajamise eest seisavad hea kohalikud omavalitsused.

Mari Valgepea sõnul on kõik inimesed oodatud juubeliaastal tammesid istutama. „Lisaks koolide ja kohalike omavalitsuste koostöös rajatavatele tammikutele on kõik eraisikud, pered, ettevõtted ja organisatsioonid nii Eestis kui välismaal oodatud istutama Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul tammepuid,“ ütles Valgepea. „Näiteks võib perekond istutada iga pereliikme auks tamme oma koduaeda.“

Tammepuude- ja parkide rajamine toimub maikuu esimeses pooles. Enamik tammikuid avatakse 1. juunil, sealhulgas viie hektari suurune riigi esinduspark Tamsalus.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest.

Läänemaa kuus tammeparki. Kaart: EV100.ee

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz