Loomus korraldab EASi kontori ees meeleavalduse haide kaitseks

BNS


Tulevane meelelahutuskeskus Meritäht Dirhami sadamas. Makett

Loomade eestkoste organisatsioon Loomus korraldab neljapäeva keskpäeval Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Tallinna kontori ees meeleavalduse ookeanikalade kaitseks, sest peab valeks plaani ehitada Dirhami sadamasse haide ja raide akvaarium.

Juba üle 14 000 inimese oma allkirja andnud pöördumisele, millega palutakse EASil ja perekeskusel Meritäht peatada plaan ehitada Dirhami sadamasse haide ja raide akvaarium, teatas Loomuse pressiesindaja kolmapäeval BNSile. Lisaks eraisikutele on pöördumisele alla kirjutanud ka hulk välismaised looma- ja looduskaitseorganisatsioonid nagu PETA ja Sea Shepherd ning kaheksa Eesti loomakaitseorganisatsiooni.

MTÜ Loomus juhataja Kadri Taperson kutsub meelt avaldama inimesi, kes leiavad, et ookeanikalade koht ei ole Noarootsi akvaariumis. “Soovime, et EAS ei rahastaks projekti, mille peamine tõmbenumber ja eesmärk on vangistatud loom. Taoline iganenud ja loomade heaolu eirav meelelahutus ei kuulu 21. sajandisse,” sõnas Taperson.

Meeleavalduse kohta saab teavet Facebookist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõelge
6 aastat tagasi

rahva lollitamiseks mingi kohalik LOCH NESSY välja, tuleb tunduvalt odavam ja kõik rahul

Tarmo
6 aastat tagasi

Aga need kalad keda üle maailma ka kodustes akvaariumites vangis hoitakse? Miks nende eest keegi ei seisa. Kui ettevõtlikud inimesed tahavad kohaliku elu edendada (töökohad) siis tulevad mingid kalakallistajad ja hakkavad tüli kiskuma. Tea kas need inimesed on kellegi poolt palgatud kära tegema et juhtida tähelepanu kõrvale asjadelt mis tegelikult olulised. Nagu hääbuv maaelu, alatoidetud ja hoolitsuseta lapsed, virelevad ükskud pensionärid, käpardlikud maksukehtestajad jne. Nende inimeste prioriteetidega on midagi väga viltu.

juss
6 aastat tagasi

a mis kell Läti poole minek algab?

Nägin und
6 aastat tagasi

Või oli ilmsi, aga juba hulk aega tagasi teatasid tegijad, et ei tule mingeid ookeani asukaid. Peale vahu kloppimise ja enda pildil hoidmise võiksid igasugu kaitsjad vahetevahel end kurssi viia tegeliku maailmaga. Aga mitmekesisus rikastab!

Kägu
6 aastat tagasi
Reply to  Nägin und

Need mtü looma ja kalakallistajad võiks hoopis lageraiete ja tselluloositehase vastu protesteerida, mille tulemusel kaotavad elupaigad tuhanded loomad-linnud ! Aga siis ei pääse ju pildile ning valitsus on asja ka juba ära otsustanud. Või on kilekotiga suu kinni pandud ??

Holger
6 aastat tagasi

Kuramuse nõdrameelsed lumehelbekesed, minge tööle. Tehke midagi millest päriselt ka kasu on. Aidake oma inimesi kes on hätta sattunud.

Peab tulema
6 aastat tagasi

Meritäheke tuleb .

Mell
6 aastat tagasi

Minge loomaaeda protestima ….

Lugeja
6 aastat tagasi

Kas proua Tapersonil pole midagi targemat teha,

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

See toob leiva lauale,euroopa maksumaksja rahakott on paks.