Vormsi naised jääteest: täna läheme Haapsallu teatrisse!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20

Meeme Veissoni sünul soovivad vormsilased, et jäätee oleks lahti ööpäev ringi. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeva keskpäeval avati ametlikult Vormsi jäätee. „Nuhtlus on, laupäeval-pühapäeval sõidavad üle varvaste siin,” nentis Hullo poes sisseoste tegev Vormsi mees Ain.

Juba enne keskpäeva olid telekaamerad Rohukülla jäätee algusse üles seatud. Kui maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna Läänemaa peaspetsialist Tiit Ruut intervjuuandja rollist pääses, ruttas ta veel ühele jääteetiirule. Paarikümne minuti pärast taas mandrile jõudnuna nentis Ruut, et kõik on korras. Konarusi teel on, kuid üldiselt olevat tee hästi sõidetav.

Jääteemeister Konstantin Dutov sättis valvuriputkade juures midagi ning jälgis kõrvalt ajakirjanike sehkendamist.

Hullo poes oli tavapärane keskpäevane ostjaskond. Müüjad Dagmar ja Jaana ei peljanud, et jääteelised, keda nädalavahetusel saarele hulganisti saabub, poe tühjaks ostaksid.

„Ei osta. Kui ostavad, siis viisakusest mõne asja, väike kohv või midagi,” nentis Jaana. „Lustivad niisama, tulevad korra trippima ja lähevad tagasi.”

Naised jääteed ei pelga. Kui mahti on, siis ikka käiakse üle jää mandril.

„Täna läheme teatrisse,” laususid nad nagu ühest suust ja selgitasid: „Muidu ei saa ju, sest laev tuleb enne tagasi, kui teater peale hakkab.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

“Täna teatrisse”ja jala tagasi või?Pimedas ju jääteel liigelda ei tohi või Vormsi omal tohib ?