Oodatud lumi tuli nagu ikka – ootamatult

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Maris pidas lumevõitlust Uuel tänaval. Foto: Urmas Lauri

Lumetuisk tegi täna nii liiklejate kui ka jalakäijate elu raskeks. „Teada oli, et lumi tuleb ja tuiskab,“ nentis Haapsalu linnakeskkonna nõunik Ailar Ladva.

Haapsalu tänavaid lükkavad lumest puhtaks Lääne Teed ja Linnahooldus. „Kõik sahad on väljas,“ kinnitas Ladva kella poole viie paiku õhtul. Uuemõisa, Paralepa ja Herjava võivad jääda hilisemaks.

Üks Konnaküla mees oli püha viha täis. „Ma olen neile rääkinud, et kui nad lükkavad, tõmmaku siis värava kohas buldooserihõlm tagasi, et otse värava ette nii suurt valli ei tekiks,“ torises kühvliga lund lükkav mees. Mees oli tunnikese koos abikaasaga juba lund rookinud, kuid teine samapalju kulus lume mahtu arvestades veel kindlasti.

Jalaka tänaval rükkisid naabrid Ulvi Olde ja Jaan Mättikas väravaesist lumest puhtaks.

„Mees tuleb homme Soomest, vaja autoga sisse pääseda,“ lausus Olde tööd katkestamata. „Nii palju lükkan kui jõuan. Sula teeb lume raskeks.“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
üldiselt
6 aastat tagasi

lumekoristajad on kadunud, kojamehi pole tänavatel eriti näha.Aga kindlasti on kuskil selle valdkohha juhid,kes seda tööd koordineerivad ja vastutavad…Miks neid siis on vaja palgal hoida ?

Ostap
6 aastat tagasi

Kuhu nüüd peale ühinemist need töömehed on kadunud oma sahkadega, kes varem Uuemõisas, Paralepas ja Herjavas lund lükkasid? Kuhu see ressurss on jäänud? Täna paistis igatahes nii, et linnaisad ootasid suu lahti suurt sula, mis nende eest töö ära teeks.

k.s
6 aastat tagasi

“Uuemõisa, Paralepa ja Herjava võivad jääda hilisemaks” Lugupeetud Ailar Ladva, sel ajal kui Te veel Ridala valla elanike palgal olite siis Te küll miskipärast ajalehes ei kuulutanud nagu oleks kasvõi nt. Paralepas mingid teise sordi elanikud(Teie palgamaksjad). Millest selline meelemuutus???

Haapsallane
6 aastat tagasi

Täna tuli lumi linnaisadele ootamatult ja saimegi võrdsuse polnud vahet oled linnas või endises Ridala valla nurgas ,peale peatänava polnud kusagil sahatatud

Täna oli ilmekas näide,
6 aastat tagasi

et reaalseid lumelükkajaid ei ole olemas, olgu ilm milline on. Kopamehed pidid jätma oma igapäevatöö, haakima saha ja siis tööajast tegelema mingi lumega. Äge lahendus on välja mõeldud. Keegi ju peaks olema “lepingupartner.” Aga kui lund tuleb 2 päeva järjest? Mis siis saab. Oodatakse siis ka saju lõppu?

2. kodanik
6 aastat tagasi

Sa selle peale pole tulnud, et lume lükkamine ongi vajadusel kopamehe igapäevatöö?

Kopp
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kopamees kaevab igapäevaselt kraavi. teostab laadimistöid, selleks kopp ongi.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Kopp

Eks korralda siis nende koppade omanikele teabepäev, kes on endale selle lumetõrjekohustuse võtnud…. :))

Teerull
6 aastat tagasi

Kuidas sellest aru saada, et Uuemõisa, Paralepa ja Herjava võivad jääda hilisemaks? Kui oli Ridala vald, siis valla suuremate keskustena võeti ikka need piirkonnad esimeses järjekorras ette. Kas nüüd ongi suurema lumega oodata, et esmalt linn ja siis vaatame, kuidas maamehed kodunt välja saavad?

Juss
6 aastat tagasi
Reply to  Teerull

Linnal ja linnal on vahe. Nii lihtne ongi.

Sass1.
6 aastat tagasi
Reply to  Juss

Juss, sul on õigus, linnal ja linnal on vahe. Haapsalu on linn,
aga kas Lihula oma ühe tänavaga on ikka linn?

Ridala
6 aastat tagasi
Reply to  Sass1.

Meil on ikka “äge linn”. Uuemõisast Haeskani, Haapsalu ka seal kusagil keskel. Nädal tagasi käisin Rohukülas luusimas. Nii armas oli koduvalla sinist silti vaadata. Ärge nüüd, linnasaksad, seda maha tormake võtma. Las seisab, vähemalt uue kevadeni seal.