Aasta meessportlane on Olev Oolup, naissportlane Kristina Kuusk

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kristina Kuusk. Foto arhiiv

Läänemaa 2017. aasta parimaks meessportlaseks valiti jääpurjetaja ja purjetaja Olev Oolup ning naissportlaseks epeevehkleja Kristina Kuusk.

Oolup koos Andrus Paduga võitis möödunud talvel Rootsis Fiskebodas Hjälmareni järvel peetud jääpurjetamise Monotüüp XV klassi Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali. Samas klassis tulid mehed ka Eesti meistriks. Purjetamises oli ta folkbootide Eesti meistrivõistluste teine.

Saaremaa elanik, kuid Haapsalu vehklemisklubi En Garde eest võistlev Kristina Kuusk võitis mullui Rio de Janeiro MK-etapil esikoha, Euroopa meistrivõistlustel oli individuaalarvestuse 26. ja Eesti naiskonnaga tuli maailmameistriks.
Olev Oolupi treener on Vello Jürjo, Kuuse treener Peeter Nelis.
Läänemaa aasta parimate sportlaste kandidaate said esitada maakonna spordiklubid, võitja valis spordiklubide liidu Läänela juhatus.
Kumbagi sportlast tänasel autasustamisel ei olnud. Kuusk saatis videotervituse, kus tänas tunnustuse eest ja ütles, et ei saanud ühineda, sest  teeb viimaseid ettevalmistusi Kuuba etapiks.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Linnakodanik
6 aastat tagasi

Tõesti väga üllatav.Meie kallis aasta meessportlane on kahjuks alkoholilembeline ja pudelisse kukkunud noormees.Kahju et tõelisi sportlasi ei tunnustata ja valitakse ikka need mustad lambad.