Risti elanikud tahavad osal tänavaist piirata sõidukiirust 20 km/h

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risti tänavad, kus soovitakse piirata liiklemiseks lubatud kiirust.
Risti tänavad, kus soovitakse piirata liiklemiseks lubatud kiirust.

Risti elanik Taimo Jätsa saatis Lääne-Nigula vallavalitsusele ja volikogule pöördumise, milles soovitakse Risti aleviku osadel tänavatel lubatud sõidukiirust piirata 20 kilomeetrini tunnis.

Risti elanikud saatsid Lääne-Nigula vallavalitsusele pöördumise, milles soovitakse Risti alevikus Allika, Veel, Soo, Põhja ja Jaama tänaval piirata lubatud sõidukiirus 20 km/h. Praegu lubatakse seal sõita, nagu alevikes tavaks, 50 km/h.

Elanikud põhjendavad oma soovi sellega, et praeguse lubatud sõidukiiruse 50 km/h puhul ei ole eelloetletud tänavatel tagatud nõutav tee seisunditase ning neil tänavatel on seetõttu raskendatud ohutu liiklemine.

„Lubatud sõidukiiruse 50 km/h puhul kulub sõiduauto täielikuks peatamiseks keskmiselt 25-30 meetrit, libeda puhul enamgi,“ kirjutatakse pöördumises.

Nendel tänavatel pole jalakäijatele ja jalgratastel liiklejatele eraldi teed. „Nad peavad kasutama sõidukitele samaaegselt liiklemiseks ettenähtud ala,“ selgitatakse pöördumises. „Teed liiklemiseks on kitsad ja piirnevad ohtlikult sügavate kraavidega.“

Lisaks soovis üks allakirjutanuist ka tänavavalgustust Hetkel põleb tänavavalgustus vaid Soo ja Põhja tänava ristis. „Kodutee on pime!“ kommenteeris Soo tn 15 elanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Super
6 aastat tagasi

Turvalisuse eest ei ole palju nõutud, et teed oleks seaduste ja nõuete järgi tähistatud. No ma ei saa aru sellisest vastuseisust.

Super
6 aastat tagasi

Tegelikult võiks kõigil Risti tänavatel, kus puudub kõnnitee olla aeglasem liiklus. Saagem eurooplasteks.

Istuge maha
6 aastat tagasi

Antud tänavatega tekib küsimus, et kellel üldse on oma autost niivõrd savi, et seal 50ga sõidab? Jaama on ainuke sõidetav tänav ju. Ei ole mina veel näinud, et nendel tänavatel keegi suure kiirusega inimestest möödub.

Raina Liiv
6 aastat tagasi

Me viisime pöördumise Taeblasse vallamajja, nii nagu oli kokku lepitud, et omavalitsus saaks seda menetlema hakata. Kurioosne on see, et keegi on selle meediasse paisanud. Kuid kes? Kas tõesti uudistevaesel ajal ajakirjanikud sobravad dokumendiregistrites ja teevad pdf.failide põhjal lugusid ilma kellegagi rääkimata, millegile viitamata? Palusin artikli onlinest maha võtta.

Kokkuvõtteks
6 aastat tagasi

Vaata õueala https://et.wikipedia.org/wiki/%C3%95ueala
Vaata Liikluseeskiri https://www.riigiteataja.ee/akt/927101 20. peatükk
2017. aastal oli liikluses rekordiliselt vähe hukkunuid, kuid väga palju hoolimatust.https://www.postimees.ee/4363659/2017-aasta-oli-eesti-liikluses-labi-aegade-ohvritevaeseim

Silmatera
6 aastat tagasi

Igati asjalik pöördumine- inimesed tahavad ju paremat ja ohutumat keskkonda enda ümber.

mumuu
6 aastat tagasi

Huvitav, kas pöördumise algatajad ja allkirjastajad ka ise hakkavad soovitud piirangust kinni pidama? Sügavalt kahtlen.

lugeja
6 aastat tagasi

Lääne Elu ajakirjanikud on laisad, lihtsalt uskumatu, paneks selle kirja kirjutajast pildi ka veel siia üles, tahaks seda ka näha.

Margus
6 aastat tagasi

Pöördutud ongi valla poole, mitte lääne elu poole.