0

Ilmateenistus lubab sooja jaanuari

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rohelus jätkub ka jaanuaris. Foto Urmas Lauri

Riigi ilmateenistus prognoosib, et soojale ja sajusele detsembrile järgneb ka tavapärasest soojem jaanuar, Lääne-Eestis ilmselt püsivat lumikatet ei tekigi.

Nii nagu detsembris, toob ka näärikuus ülekaalus olev läänevool ja Atlandilt üksteise järel saabuvad madalrõhkkonnad lund, lörtsi ja vihma. Esimese kümnepäevaku lõpul on Briti saartelt meile saabumas kuiva ja mõõdukalt külma õhumassiga kõrgrõhuala, mis kuu teisel poolel on tõenäoliselt sunnitud eemalduma aktiivsete läänetsüklonite pealetungi ees.

Kokkuvõtvalt tuleb jaanuar keskmisest tunduvalt soojem (norm -5,2..-0,7°C). Enamiku ajast kõigub õhutemperatuur nulli lähedal, kuid nii kuu esimeses kui ta teises pooles esineb ka lühikesi külmalaineid, mil sisemaal võib õhutemperatuur lühiajaliselt langeda kohati -10 kraadini.

Sajupäevi on jaanuaris rohkesti ning enamasti sajab lörtsi ja vihma. Vahetevahel langeb ka lund ja Ida-Eestis võib kuu teisel poolel tekkida lumevaip, Lääne-Eestis suure tõenäosusega püsivat lumikatet ei teki. Kuivem on ilm kuu keskpaiku. Sademeid on normi piires (norm 37..62 mm).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz