Novosjolov sai aasta sportlase rahvahääletusel seitsmenda koha

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eesti olümpiakomitee avalikustas, kui palju said aasta sportlase kandidaadid rahvahääletusel punkte. Rahvas sai hääletada neljas kategoorias – naissportlane, meessportlane, treener ja võistkond. Iga esimese koha hääl andis 3 punkti, teise koha hääl 2 punkti ja kolmanda koha hääl 1 punkti.

Meeste seas sai Nikolai Novosjolov (pildil) rahvahääletusel 7786 punkti ja 1121 esikohta. Rohkem punkte kogus kuus meest. Esikohtade poolest oli Novosjolov viies. Võitis kindlalt Ott Tänak 21 295 punkti ja 5777 esikohaga. Teine oli Janek Õiglane 15 395 punkti ja 2584 esikohaga.

Seepärast jäi epeevehklemise MMil hõbeda võitnud Nikolai Novosjolov Eesti aasta meessportlase valimisel kokkuvõttes Tänaku järel teiseks, kuigi nii spordiajakirjanikud ja spordialaliidud valisid ta esimeseks.

Kaia Kanepi kogus rahvahääletusel 10 915 punkti, mis andis Kelly Sildaru, Anett Kontaveiti ja Julia Beljajeva järel neljanda koha. 1457 inimest hääletas ta esimesele kohale, mis oli samuti neljas tulemus.

Kristina Kuusk sai seitsmendana 3346 punkti ja 289 esikohta.

Parimana oli Kelly Sildarul 25 729 punkti ja 5587 esikohta ning teisena Beljajeval 22 515 punkti ja 3290 esikohta.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments