Aasta võistkond 2017 on epeevehklemise naiskond

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Epeenaiskond auhinnagalal. Foto: Raigo Pajula / EOK

Eesti Olümpiakomitee auhinnagalal „Spordiaasta Tähed 2017“ pälvis Aasta võistkond 2017 auhinna epeevehklemise naiskond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu.

Epeenaiskonnale andis Kristjani üle floretivehklemise naiskonna koosseisus 1968. ja 1972. aastal olümpiavõitjaks tulnud Svetlana Tširkova-Lozovaja.

Kristina Kuusk ütles naiskonna nimel: „On suur au siin seista. Eesti spordil on olnud erakordselt hea aasta ja meie asemel võiks seista siin ükskõik milline meeskond. Sellel aastal ma ei ütle, et saime Kristjani maailmameistritiitli eest. Ma ütleks, et me saime selle nende kõikide aastate eest, mil me oleme pingutanud ja teinud tõsist tööd,“ ütles Kuusk, kes tänas naiskonna taustajõude – treenereid, teotajaid, fänne ja kõiki teisi.

Eesti epeenaiskond tegi ajaloo edukaima hooaja, saavutades maailmameistritiitli. Samuti võideti MK-etappidelt üks kuldmedal ja kaks hõbemedalit. Euroopa meistrivõistlustel teenis epeenaiskond 4. koha.

Aasta võistkond selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Eesti aasta sportlaste valimisel tegid spordifännid valiku ligi 65 000 korral, spordiorganisatsioone osales aasta parimate valimisel 66 ja spordiajakirjanikke 45.

„Spordiaasta Tähed 2017“ auhinnagalat korraldab Eesti Olümpiakomitee ning toetavad Eesti Meedia, Sportland ja Eesti Kultuurkapital.

Eesti Olümpiakomitee töötab spordi katusorganisatsioonina tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ja liikumisharrastuse edendamise nimel, järgides olümpiaväärtusi ja ausa mängu reegleid. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on PAF, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Toyota Baltic ja USS Security.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
6 aastat tagasi

miks Kristina Kuusk fotol oma kätt nii imelikult hoiab?
midagi on viga?