Eesti epeenaiskond võitis MK-etapi

BNS

Vancouver, Canada 7-10 December 2023 Men’s and Women’s Epee World Cup In the photo: Women's Team Epee Gold Medal Match - USA vs Estonia Photo by Devin Manky / #BizziTeam

Eesti epeenaiskond võitis Vancouveris peetud MK-etapi, alistades finaalis USA 36:32,  kirjutab Postimees.

Esikohamatšini jõuti tänu Poola, Hongkongi ja ka maailma esinumbri Lõuna-Korea üle saadud nappidele võitudele. Sellega jäi ellu lootus jõuda Pariisi olümpiarongile, tuleval aastal ootab ees veel kaks valikvõistlust.

Eesti teenis maailma edetabelisse 64 punkti ning parandas oluliselt võimalusi jõuda Pariisi olümpiamängudele. Ent võidelda tuleb edasi ning vaja läheb veel vähemalt üht finaalikohta ja lisaks veel üht head tulemust. Tuleval aastal peetakse otsustavad MK-etapid Barcelonas ja Hiinas Nanjingis.

OM-kvalifikatsiooni edetabelit juhib Lõuna-Korea 284 punktiga, järgnevad Poola 262,  Prantsusmaa 248, Itaalia 244, Ukraina 228, USA 213, Eesti 193, 8. Hongkong 190, Šveits 181 ja Ungari 177 punktiga, .

Pariisi saab edetabeli neli paremat ning nende järel nelja maailmajao parim koondis, kelleks praegu on Ukraina, USA, Hongkong ja 15. kohal asuv Egiptus. Seega lahutab Eestit olümpiakohast praegu 35 punkti – vahe, mis on Ukrainaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõõk
2 kuud tagasi

Said ka ‘asendamatu’ ja ennasttäis Lehiseta kenasti hakkama.

henn
2 kuud tagasi
Reply to  mõõk

DD…. 5 inimest arvab, et võistkond ei saanud ilma Lehiseta hakkama D

Petsik
2 kuud tagasi
Reply to  henn

Lehis on minevik…..