Haapsalu võib saada mobiilsed turuletid

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Praegune Haapsalu turg on trööstitu. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus tahab koos Haapsalu kolledži disainiosakonnaga välja töötada mobiilse turu lahenduse.

„Haapsalu linnavalitsus püüab leida tänasesse päeva sobivat varianti. Turg toimib meil ju ainult suvel ja ainult suvel toimiva turu jaoks suure investeeringu tegemine on küsiva väärtusega ettevõtmine,“ ütles Sukles.

Linnapea ütles, et kohtus Haapsalu kolledži disainiõppejõududega, kes on valmis koos oma tudengitega võimalikku lahendusse oma panuse andma.

„Mõte on teha mingit sorti mobiilsed turuletid, mida saab kasutada näiteks ka jõuluturu ajal lossiplatsil või mõnel muul taolisel puhul,“ rääkis Sukles.

Linnapea möönis, et kõiki turuga seotud tegemisi mõjutab paratamatult ilm.
Peamine küsimus on Suklese sõnul aga see, kelle jaoks turgu teha.

„Praegu käib OTT tund aega nädalas. Nemad on väga rahul, sest neile sobib turuplats suurepäraselt – sõidavad autoga kohale, müüvad kauba ära ja sõidavad kohe minema. Ka turg on ju turumajandus – kartulikasvatajad viivad oma kartuli sinna, kust seda iga päeva ostetakse – poodi,“ selgitas linnapea.

Ka OTTi müüjad ütlesid Suklesele, et OTTi turg on vaid väike kogukondlik kirss tordil – peamine toodang läheb ikkagi suurtesse kanalitesse.

Linnavolinik Lauri Luik kirjutas eelmisel nädalal, et Haapsalu linn peaks eeskuju võtma Nõmme turust. „Ma käisin eelmisel nädalavahetusel Nõmme turul. Nõmme turu letid on pooltühjad. Siseturul müüakse mandariine ja banaane,“ rääkis Sukles.

Luik käis välja ka mõtte, et linn peaks turu rendile andma.

„Kui tuleks keegi ja tahaks võtta turgu rendile, et pakkuda turu teenust, oleme valmis seda arutama, aga ühtegi sellist inimest pole isegi mitte silmapiiril,“ nentis Sukles.

Linnapea kinnitas, et turu probleemi lahendamisega tegeletakse kindlasti edasi. „Meil on olemas väga korralik valgustusega plats ja praegu tundub kõige mõistlikum tekitada sinna lihtsate vahenditega mobiilne kauplemisvõimalus,“ ütles Sukles.

Turu küsimust arutatakse reedel toimuval linnavolikogu istungil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Sellisel kujul turg nagu see siiani on olnud on mõtetu ja selle platsi asfalteerimisega kiirustamine samuti.Paratamatult tekib küsimus “kas sellisel kujul turgu nagu siiani on olnud üldse vajatakse”?50-60 aastat tagasi küll aga tänapäevane turg peaks veidi teisiti välja nägema.
Olen käinud Nõmme turul aastate jooksul palju kordi ja seda ka erinevate riigikorda ning valitsuste ajal.Kutsun lugupeetud inimesi mitte võrdlema näppu ühe teatud ihuliikmega !

Kah turuline
6 aastat tagasi

Sukles, mis asja sa jahud? Meenuta, mõned aastad tagasi soovis H.Noot vähemalt seitsmeks aastaks turgu rendile. Kui Noot soovis kokkusaamist aruteluks, siis sellest arutelust ei tulnud ju midagi välja ja asi jäi katki. Ka Karilaid kutsus kokku seltskonna teenindusmajja, sinnagi ei tulnud Karilaid kohale ning jällegi, kõik vaibus. Millest me räägime? Käisin ka mõni päev tagasi Nõmme turul. Kui Sukles tahtis näha ainult banaane ja mandariine, siis ta neid nägigi. Mina aga lasin lüüa lihamajas korraliku praetüki, lasin sea koodidki katki lüüa. Tegin ka korralikud kala ostud Saaaremaa kaluritelt, kohvitasin kala kõrvasega, mõnus soe ja hubane. Ostsin üht-teist paremat veelgi… Loe rohkem »