0

Matsalu külade jõulupilte oodatakse konkursile

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto Marit Kivisild

Keskkonnaamet ja Eesti kirjandusmuuseumi Eesti rahvaluule arhiiv ootavad pilte ja kirjeldusi jõulukommetest Karula, Lahemaa, Matsalu, Soomaa ja Vilsandi rahvusparkide külades.

Konkursile on oodatud pildid tänavustest jõuludest, mis kannavad endas sõnumit, kuidas traditsioonilisi tavasid tänaseni elus hoitakse. Oodatud on fotod, mis kajastavad selle aasta jõule: Tahma-Toomast, jõulupuud ja jõuluvana, näärisokku ja jõuluroogade valmistamist, loomade toitmist ja metsas käimist, külarahva sündmusi  ja teisi vahvaid traditsioonilisi tegemisi toomapäevast kolmekuningapäevani.

„Soovime esile tõsta säilinud traditsioone meie rahvusparkide kogukondades. Igaüks meist saab olla lüli teadmiste ja kommete edasiandmisel järgmistele põlvkondadele. Just kogukonna mälu on see, mis kogukonna vaimu kannab,“ lausus keskkonnaameti looduskaitse nõunik Kaja Lotman.

Pilte ja piltide lühikirjeldusi saab esitada 21. detsembrist 15. jaanuarini e-posti aadressil kaja.lotman@keskkonnaamet.ee.

Kirjelduses võiks olla selgitus, mis toimub fotol, kui kaua on seda tava hoitud ning kuidas on ajapikku uuendatud. Samuti tuleks kirja panna, kes, kus ja millal selle pildi talletas. Soovi korral võib üks osaleja esitada kuni 10 pilti.

Žüriisse kuuluvad keskkonnaameti ja kirjandusmuuseumi esindajad, kes hindavad eelkõige foto sõnumit, kirjelduse täpsust ja ülevaatlikkust ning sündmuse seotust vanade traditsioonidega. Igast rahvuspargist valitakse parim fotolugu, millele on auhinnad välja pannud Keskkonnaamet ja Eesti Kirjandusmuuseum. Fotod avaldatakse ka Eesti kaitsealade ja keskkonnaameti kodulehtedel, saadetud materjalid säilitatakse Eesti rahvaluule arhiivis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz