Politsei pidas kinni kanepikasvataja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kanepitaim. Foto J. Patrick Bedell, wikipedia

Eelmisel nädalal pidas politsei Haapsalus kinni noormehe, kes oma korrusmajas asuvas korteris kanepitaimi kasvatas.

Haapsalu politseijaoskonna menetlusgrupi vanemuurija Vello Palmitsa sõnul oli mehel kodus kasvamas seitse kanepitaime, mis politsei pärast kanepikasvataja tabamist kaasa viis.

Palmitsa sõnul jõuti koduse kanepikasvatuseni politseitöö käigus kogutud info kaudu. „Kortermajade puhul võiksid naabrid või ühistu ka märku anda, kui tunnevad kahtlast lõhna või elektriarved on kasvanud,” ütles Palmits. Küsimusele, kas noormees kasvatas kanepit enda tarbeks või müüs seda ka edasi, vastas Palmits: „Eks nad kõik ütle, et kasvatavad enda tarbeks. Kes see ikka tunnistab, et müügiks.”

Konfiskeeritud taimed lähevad nüüd ekspertiisi, kus tehakse kindlaks taimede narkosisaldus. Kanepi ebaseadusliku kasvatamise eest võib karistada kuni viie aasta pikkuse vangistusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Inimkond on orjastatud, kontrollitud.
6 aastat tagasi

Jajah. Püüdke parem kange narko levitajaid, mitte rahupiibu tarvitajaid. Inimestel on õigus kõigele looduses kasvavale, eriti kanepile. Ravimid oma kõrvalmõjudega peaksid olema üldjuhult samuti asendatud kanepiga, aga see on ka üks põhjus, miks mendid selle eest elusi rikuvad, kaitstes suurtemate firmade kasumeid.

Anders
6 aastat tagasi

Panin 120 taime seemne eila mulda…

kohustuslik
6 aastat tagasi

kituge ja kaevake üksteise peale, kalevipojad. käige valimas meie kandidaate ja jooge viina ka. see narko-taim on ohtlik ning saatanast (sest keegi ütles nii)

me ei ole mitte midagi kuulnud Portugali kergete mõnuainete dekriminaliseerimisest – meil ei ole internetti.

kodanik
6 aastat tagasi

See on häbiväärne, et politsei kustub üles tegelema jälitamisega ja pealekaebamisega. Eesti võitles end vabaks ühiskonnast, kus iga neljas inimene oli koputaja, ühiskonnast kus 10-25 aastat istuda oli sotsiaalne norm. Nüüd, kutsutakse üles jälle seda tegema, inimeste vastu, kes kasvatavad taime kodus. See on haige. Korrakaitsjad jooksevad ise ringi nagu sõltlased, saaks vaid jälle kedagi kanepi eest kottida, saamata aru elementaarsest ökonoomikast, nõudluse ja pakkumise suhtest. Te ei teinud kohaliku kanepituru jaoks mitte midagi head, te annate võimaluse muudel ainetel kanepit asendada või tuua turule hoopis muud, näiteks imporditud kraami, mis võib oma puhtuseastmelt kõvasti allajääda hoolega koduskasvatatud kanepile olles… Loe rohkem »

Arvos
6 aastat tagasi

Kulla Palmits, elektrienergiaga arveldab energiamüüja, mitte naabrid ega kü.

k.s
6 aastat tagasi

Nüüd kutsub siis ment naabri peale koputama. Umbes nii, et vaadake iga kuu lõpus naabrite voolumõõtjaid tehke exxeli tabelid ja kui märkate anomaaliaid, siis andke ametnikele teada… Alles see oli kui maksuamet kutsus üles ettevõtja autot ARKist googeldama.
PTHUI, 100 aastane REICH

Kärnerik
6 aastat tagasi
Reply to  k.s

Politsei on kanepikasvatjaid kitsekasvatajateks ümber kasvatama. Edu neile põllumajandustöödel!

pedro
6 aastat tagasi

noorte inimeste elud rikutakse politsei poolt kes peaks kaitsema inimesi, tra millal saadakse aru et taime kasvatamise eest mis kasvab ka looduslikul nagu muru, taime geene pole inimese poolt muudetud et oleks tugevam vms see on lihtsalt taim mis on vanem kui inimesed ja nüüd tulevad keelustama??????????????5 aastat noorele inimesele… ütleme kui ta on 19 siis saab välja 24 ???????? parimad aastad lihtsalt maha visatud ???????????????????????????????????????????????

Kukeke
6 aastat tagasi
Reply to  pedro

Lihtsalt teadmiseks sulle, et taime geene on ikka väga tugevalt mõjutatud. 20 aastat tagasi liikus ringi umbes 6-10%list, praeguseks hetkeks on seemneid juba niipalju geenitatu, et võid vabalt kasvatada üle 20%list käbi.

Kukeke
6 aastat tagasi
Reply to  pedro

Lihtsalt teadmiseks sulle, et taime geene on ikka väga tugevalt mõjutatud. 20 aastat tagasi liikus ringi umbes 6-10%list, praeguseks hetkeks on seemneid juba niipalju geenitatu, et võid vabalt kasvatada üle 20%list käbi.

Daniel
6 aastat tagasi

Viimane aeg oma tarbeks kasvatamine seadustada. Häbiväärne on karistada meie noori sellise asja eest!

Politseiriik
6 aastat tagasi

Hea töö! Nüüd on kindlasti mul palju turvalisem olla

Ment
6 aastat tagasi

Pedekad