Haapsalu muusikakool annab täna koos Birgit Sarrapiga jõulukontserdi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Birgit Sarrap. Arhiiv

Täna annavad solist Birgit Sarrap, Haapsalu muusikakooli kammerorkester ja kolm koori esimese advendi puhul tasuta jõulukontserdi „Hingemuusikaga jõuluaega“.

„Esimese advendi ajal 3. detsembril tuleb Haapsalus meie jaoks ajalooline kontsert,“ ütles kontserdi idee autor, Haapsalu muusikakooli pedagoog ja kooli kammerorkestri dirigent LehariKaustel.

„Kool on tänavu saanud uue direktori ja remonditud ruumid. Mõtlesime, et miks mitte tähistada seda suure kontserdiga,“ rääkis Kaustel. „Aga eks see ole ka lihtsalt asjade kokkulangemine. Meil on suur plejaad häid muusikuid.“

Oma orkestri jaoks kipub Haapsalu liiga väikseks jääma, kuid Kaustel on otsinud lahendusi. „Oleme hoidnud oma kooli vilistlasi infolistis ja rääkinud neile, et nad on oodatud meiega koos mängima. Järjest rohkem nad käivadki,“ ütles LehariKaustel.

Koostööd tehakse ka saarlaste ja hiidlastega. „Seekord on meil orkestris korraga nii eelmine kui ka praegune Haapsalu muusikakooli direktor, Kärdla muusikakooli direktor ja väärikad esindused Saaremaalt ja Hiiumaalt,“ sõnas Kaustel.

Laulavad Haapsalu poistekoor, Haapsalu toomkoor ja Haapsalu põhikooli mudilaskoor, Lihula koor. Solist on Birgit Sarrap.  „Birgit pidas seda toredaks pakkumiseks,“ ütles LehariKaustel.

Kontsert on tasuta ja selleks, et ise rõõmu tunda ning seda kuulajatega jagada. Annetused on siiski oodatud, märkis Kaustel.

Kontsert on täna, pühapäeval kell 16 Haapsalu toomkirikus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
KILLU
5 aastat tagasi

KILLU