Ettevõtja Koit Uus plaanib üürimaju

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ettevõtja Koit Uus on nõus investeerima miljoneid eurosid, et ehitada riikliku abiprogrammi toel Haapsallu ja Lääne-Nigulasse uusi üürimaju. Arvo Tarmula foto

Ettevõtja Koit Uus tahab koos Haapsalu linna ja Lääne-Nigula vallaga hakata ehitama üürimaju, mille rajamist toetab valitsus riiklikust programmist.

Ettevõtlusministri Urve Palo algatusel hakkab riik kohalikke omavalitsusi toetama üürimajade ehitamiseks. Abiprogrammi esimeses voorus osalemiseks tuleb dokumendid esitada selle aasta 30. detsembriks. Selles voorus on eelis väiksematel omavalitsustel, sest Tallinn ja Tartu osaleda ei saa. Asja mõte on toetada nüüdisaegsete üürikorterite ehitust. Tuleval aastal saab programmi teises voorus toetust taotleda vähemkindlustatud inimeste sotsiaalkorterite ehituseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
6 aastat tagasi

Ei näe probleemi. Inimesed peavad ju kusagil elama ja arvestades seda,millised on üürihinnad Haapsalu linnas, siis kahe käega idee poolt.

täpsustus
6 aastat tagasi

seal on see detail, et pärast jäävad need majad ettevõtjale, kes siis saab hakata renti koguma.

Janari
6 aastat tagasi

väga ebameeldiv uudis.

aga
6 aastat tagasi

kui erakapital ehitab,siis küsitakse sellist hinda,et üürnikud ei tule sinna.Kui tegemist pole just pagulastega kaugemalt ja miks ka mitte näiteks ukrainast.Odavat tööjõudu on meil ju vaja…..

REIN
6 aastat tagasi

Väga õige, et üürimaju ehitatakse erakapitalil. Maksumaksja raha peaks sinna võimalikult vähe panema. Palo paneb maksumaksja raha. Kuivõrd see õigustatud on, näitab aeg.