Lasteraamatukokku tuleb külla Soome lastekirjanik Ville Hytönen

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ville Hytönen. Foto wikimedia

Reedel, 1. detsembril tuleb seoses Soome 100. aasta juubeliga Haapsalu lasteraamatukokku külla Soome lastekirjanik Ville Hytönen.

Ville Hytönen on avaldanud kaheksa lasteraamatut, lisaks veel seitse luulekogu, ühe romaani, kokaraamatu, reisiraamatu ja aforismikogu. Tema lasteraamatutest kuus on ilmunud Kadri Jaanitsa tõlkes ka eesti keeles: „Eesliköhv köösliahv“, “Mutukamaa lood”, “Vanaisa rododendron”, “Kiisu-Juss ja Kiisu-Liisu on linnapead”, “Kes kardab maskiga koera?” ning “Vanaisa Tootoo ja Tuutuauto”. Tema luulet on tõlgitud kokku 18 keelde.

Hytöneni stiil on mahlakalt väljendusrikas, sõnamänguline ja lapsepärane. Tema raamatud on rikkalikult illustreeritud ja sobivad nii ettelugemiseks, kui algajale lugejale ise pusimiseks.

Lisaks on Hytönen kirjastuse Savukeidas asutaja ja tegevjuht. Ta elab 2013. aastast koos oma naise ja lapsega Tallinnas ning tal on kirjanikukorterid Haapsalus ja Viljandis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments