Andres Kampmann: volikogu esimees olla ei peaks olema põhitöö

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Endine Lääne-Nigula volikogu esimees Andres Kampmann. Arvo Tarmula foto

Endine Lääne-Nigula volikogu esimees Andres Kampmann leiab, et volikogu esimehe amet ei peaks olema põhitöö.

„Volikogusse tullakse missioonitundest midagi ära teha,” ütles Kampmann.

Kampmanni arvates võiks volikogu esimehe kuutasu katta vaid otsesed kulud.

„Aga jääda seda põhitööna tegema ei ole kohaliku omavalitsuse sfääris kõige õigem. Volikogu esimehe ja vallavanema töö mahtu ei saa võrrelda. Kui üldse rääkida palgast, siis komisjonide esimeeste koormus on palju suurem kui volikogu esimehe oma,” ütles Kampmann.

Kampmann on volikogu esimees olnud kaheksa aastat. Praegu on ta Lääne-Nigula volikogu liige. Kampmann kandideeris Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse valimisliidu Ühinenud Kogukonnad nimekirjas ja sai 60 häält.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
6 aastat tagasi

Erasektoris on nii ,et enne töö ja siis palk.Miks ei võiks ka antud kohal olla samasugune süsteem.Näteks oled ok ja tegija mees siis volikogul on õigus sinu palka tõsta esimene kord juba 6 kuud peale valimist.See stimuleerib ka tööd tegema ja on juba selge mis inimesega tegu. Nagu mäletate Haigekassa direktor /või kuidas seda ametikohta nimetati/-sama lugu -vend tuleb platsi ja dikteerib hinda.Tee tööd ja näita tegusid -saad ka vastavat tasu.Võibolla see tema pakutud uus süsteem ei tööta ja läheb kõik endist rada. Selles riigis lihtsalt sõidetakse rahvast üle ,mis seset ,et need töökohad tasustatakse maksumaksja rahaga siin pole rahvas… Loe rohkem »

Kodanik
6 aastat tagasi

Kahju on vaadata kuidas meie maksumaksjate raha jagatakse,kuidas saaks küll riigitööle.Äkki Lääne-nigula ühinenud vallas oleks kohta,tuleks poole kohaga ja tööd üldse ei teeks ,ei segaks kedagi,ega raiskaks kütus ja elektrit,peamine et nõustuks ka poole palgaga,usun,et see poleks suurele vallale liig.

heh
6 aastat tagasi

eks Lääne Nigula peab nüüd volikogu esimehele hakkama suurt palka maksma, sest selleks sai Suur, kellel muud töökohta lihtsalt pole. Ta on eluaeg ühelt poliitiliselt oleluselt teisele liikunud.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  heh

Kui volikogu esimehel palka maksta, siis äkki võtab ta vaevaks töösse süveneda. Tänane uudis sellest, et kõige suurem kaotaja haldusreformist oli Läänemaa, on ilmekaks näiteks sellest, et vähese raha eest ei vaevunud küll keegi ajusid liigutama. Ega ma pole küll ka sada protsenti kindel, et seda suure raha eest tehakse. :))

einoh
6 aastat tagasi

Kampman tagastas end sellest “eksvallavanematele kompensatsiooni maksmise arutelust.” Parem öelnud otse välja,et nii ei lähe!Ega ta argpüks pole?

2. kodanik
6 aastat tagasi

Millised on volikogu esimehe otsesed kulud? Kuidas mõõta aega, mis kulub enda asjadega kurssi viimiseks, et volikogu ei muutuks vallavanema kummitempliks, nagu seda üle riigi kõikidele volikogudele ette heidetakse?

Raul
6 aastat tagasi

Ei tee ise midagi tasuta ja ei tee Kampmann ka midagi tasuta.

Jäme
6 aastat tagasi

No Suur ju ikka missioonitundest haamrit käes ei hoia.

AHTO
6 aastat tagasi

Täiesti nòus! Prooviks ikka stabiilseks jaada ja mingit kindlat joont hoida. Valdade liitmine vòeti ette kokkuhoiu eesmàrgil ja ametikohtade vàhendamiseks. Mis sellest nùùd saanud on ?! Laristamine ja jàrjest uute palgaliste ametikohtade leiutamine.

möku
6 aastat tagasi
Reply to  AHTO

Tundub ,et siin arutlevad need,kes ei tea midagi volikogu esimehe ega volinike tööst, et vallavanem tuleb ja annab neile korraldusi,kutsub kõnesid pidama,sebima ja targutama.Võib- olla see ongi nii olnud ja sellepärast ongi Läänemaal kõik pekkis,ainult rahvatants ja Haapsalu sall. Mujal maailmas on volikog u oma esimehega ikka asjade paikapanija,kontrollija ja vastutaja valija ees,vallavanem ja vallavalitsus on täitja. Mõlemad pooled peavad olema korralikult tasustatud. Igaüks võib üritada volikogu esimeheks saada- proovige ja üritage, samas pole küll sellist volikogu esimeest vaja, kes viib kuidagi kokutades läbi kuus korra ühe volikogu koosoleku,muul ajal teda ei huvita, mis vallas- linnas toimub.