Haapsalul on nüüd neli aselinnapead

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Peeter Vikman. Foto Arvo Tarmula


Aselinnapea Peeter Vikman soovitas linnavolinikel rohkem tema kabinetti külastada. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu kinnitas reedesel istungil Haapsalu aselinnapeadeks Peeter Vikmani, Helen Rammu, Kaja Rootare ja Liina Põllu.

Linnavolinik Merle Mäesalu küsis aselinnapeade kandidaadid volikogule esitanud linnapea Urmas Sukleselt, miks on Haapsalule vaja neljandat aselinnapead. „Me ühineme Ridala vallaga ja on väga tark mõte võtta meeskonda Ridala vallavanem, sest peale selle, et ta tunneb hästi Ridala valda, on ta ka spetsialist planeeringute ja maa küsimustes,” vastas Sukles.

„Rammu kaasamine Haapsalu linnavalitsusse peaks natuke leevendama ka suurt muret maaelanike pärast,” osutas Sukles Mäesalu varasematele pöördumistele.
Rammu põhiülesandeks on Haapsalu linna üldplaneeringu väljatöötamine ja detailplaneeringute menetlemine. Haapsalu linnas on praegu pooleli üks detailplaneering, Ridalas 40.

Vikmani haldusalaks on kommunaalküsimused, Rootare vastutab sotsiaal- ning Põld haridus- ja kultuurivaldkonna eest.

Kõik aselinnapead said volikogu puldis enne hääletust võimaluse end ja oma saavutusi tutvustada.

Vikmanil oli linnavolinikele ka üks sõnum. „Senise kaheksa aasta jooksul on mul ainult ühe volinikuga selline kogemus, et ta tuleb pärast mõne eelnõu tutvustamist küsima, kuidas see või teine asi täpsemalt on. See isik on Lauri Väli,” ütles Vikman.

„Ülejäänud volinikud ei ole eriti huvi tundnud, kuidas Haapsalu linnavalitsuse käsi käib. Kui minust taas aselinnapea saab, on mul teile üks ettepanek: kui tekib mõni küsimus, kuidas Haapsalu linnal mõnel ehitusel või kommunaalteemas läheb, siis seda ei peaks tegema Lääne Elu kaudu või teabenõude korras volikogu saalis, vaid seda võiks teha minu kabinetis. Ootan teid kõiki küsima ja arutama,” ütles Vikman.

Volikogu kinnitas ka Haapsalu linnapea ja aselinnapeade palgad, vastavalt 3000 ja 2400 eurot kuus. Palgaeelnõu ei saanud volikogu liikmetelt ühtegi vastuhäält.

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid teatas, et valimisliit Meie Inimesed on moodustanud fraktsiooni, mis tähendab opositsiooni jaoks kohta volikogu juhatuses.
Paraku jäävad volikogu juhatusest praegu eemale Reformierakond, EKRE ja SDE, Sest kehtiv Haapsalu põhimäärus sätestab, et volikogu fraktsiooni saavad moodustada vähemalt neli samast nimekirjast valitud linnavolinikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olust
6 aastat tagasi

Turg on tähtis ja ta väärtus suureneb veelgi.Sulfitiga kartulid poes,no ,pole hullu….(?)On ikka,kui keeduvee järgi juba saab aru.Mina saan aru koorega süües,et kibe maitse jääb suhu.Miks maakartuleid süües ei jää!?Tööstuslik toit ei kõlba kuhugi.Ei sisalda ensüüme ega mudagi….Sooviks suuremat taluturgu!
Olen saanud ka kartulimürgituse just poekartulitest,mis olid kergelt nagu rohekaks tõmbunud.Enda kasvatatud kartuliga seda ei juhtu.

Kvb
6 aastat tagasi

Seltsimehed! Miks nii tagasihoidlikult? Aga aselinnapeade asetäitjad? Jumal olgu meile armuline….

juss
6 aastat tagasi

Keegi teab, mis tõmblemine täna turul käis? Ega ometi sadevee torusid ei ühendatud?

Kuli
6 aastat tagasi
Reply to  juss

Ega jummal eest kärmeti käsilased seda tennu

Leivi
6 aastat tagasi

Aga miks ei valitud Moor Tiitu. Oleks asjad korras ja kord majas

Üks küsimus ainult..
6 aastat tagasi

Mida teeb ja mille eest vastutab linnapea?

kodanik
6 aastat tagasi

loll küsimus, millegi eest ei vastuta

Sm. Varesepoeg
6 aastat tagasi

Linnapeale pole ette nähtud näppugi liigutada. Temal vaja Piiteris lällutada ja sissetuekuid lugeda. Tööd las teevad asetäitjad. (ja lollid)

memm
6 aastat tagasi

Enne tõuseb päike vist solgiämbrist kui sukles midagi mõistusepärast linna heaks
tegema hakkab

teeb mida vaja
6 aastat tagasi
Reply to  memm

Memmeke siis juhib linna või?

maskid
6 aastat tagasi

Ridala poole pealt pidi ju kellegi valima.
Kuna linnapea on aselinnapea Vikmaniga hea sõber edasi,siis pean seda valimismänguks,mis enne toimus.Päris osav,teha Suklesest nagu märter isegi.Vikmani populaarsus oli teadagi vähene,ja kogu töö käis päriselt hoopis selle heaks,et S tagasi valitaks.

seda et
6 aastat tagasi
Reply to  maskid

Mind huvitab, kes on Suklese meeskonnast Ridala poolt valitud? Keskil on see vähemalt Rammu.

linnaelanik
6 aastat tagasi

Kas selline suur linnavalitsuse koosseis ei ole siiski priiskamine? Milleks on vaja nelja aselinnapead? Linnavolikogu oleksid võinud ikka rohkem huvi tunda, kuidas Haapsalust oluliselt suuremad omavalitsused suudavad toime tulla hoopis väiksemate koosseisudega. Minge käige Saaremaal ja uurige, kuidas pea kolm korda suurema rahvaarvuga, 427 külaga ja 9 alevikuga ning riigi suurima pindalaga omavalitsus kavatseb toime tulla. Linnale ei ole vaja poliitilisi ametikohti luua, linnavalitsus tehku sisulist tööd. Poliitikaga tegelemine jäägu rohkem volikogu pärusmaale. Uus aselinnapea H.Rammu hakkab menetlema detailplaneeringuid, nagu lugeda võib, siis selles osas jääb see tädi küll väga-väga nõrgaks, kui juba täna on Ridala pooleli tervelt 40 (!!!)… Loe rohkem »

Vanamees
6 aastat tagasi
Reply to  linnaelanik

Pole siin norida midagi. Juba Kallasveel oli neli aselinnapead.

anonüümne
6 aastat tagasi

Suurest heameelest tõstis linnapea palkasid,muidugi olles valinud oma meeskonna tagasi.Vikman kandis küll enne korra keelt Suklese peale,kuid ilmselt kuulus see vaid poliitikamängu sisse.

sinisilm
6 aastat tagasi

Endine turujuhataja peaks olema tööle tagasi võetud,enne ei julge keegi minna ausalt ja isiklikult rääkima,kuna ei tea,kustkaudu kingad saad.
Turule on vaja ka tööinimesel jõuda peale tööd,seepärast sooviks,et turg on lahti õhtupoole vähemalt kella 6- ni–poole 7-ni,mahetoodangu toidukaubad just eriti.
Korralikku,soojustatud ja mugavat turgu on kiiremas korras vaja.Rahapuudusest kuulda ei soovi siinkohal.

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  sinisilm

Turg lahti kella kuueni? Utoopia. Poola kaltsusi müüa?

vajadus
6 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Turg on lahti nüüd 4-st 6 – ni neljapäeviti,taluturg.Poest e-aineid täis kaupa ei soovi,vaid taluturgu rohkematel nädalapäevadel.