Turulkäija mure: turul pole ei valgust ega ka varju

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Haapsalu turg. Pole ei valgustust ega ka tuule- ja vihmavarju. Foto:: Urmas Lauri

Kauplemine käib Haapsalu turul käsikaudu, nentis eile õhtupoolikul veidi pärast kella nelja Haapsalu turul käinud endise Oru valla elanik Leili Suits.

„Kui taskulamp oli käepärast, siis oli hästi, nägid, mida müüakse,“ kirjeldas Suits eilset OTTi kaubaõhtut Haapsalu turul. Pimedus tekitas probleeme nii ostjaile kui ka müüjaile. Ostja ei saandu aru, mida pakutakse, müüjal oli keeruline selgeks teha, mida ta müüa soovib.

Suitsu sõnul on suurepärane, et otse tootjalt tarbijale seltskond ehk OTT on nüüd kauplemas turuplatsil, sest seal on palju ruumi, saab lahedalt kaupa pakkuda. Üldse ei saa olla aga rahul sellega, et turul pole valgustust. Tänavavalgustus kumab küll ka turuplatsini, kuid sellest ei piisa, oli Suits kindel.

„Kauplemine käis käsikaudu, sest praegusel ajal läheb juba neljast pimedaks. Isegi taskulambi valguses ei saa pakutavast kaubast ju täit ülevaadet,“ arutles maalt linnaturule sattunud naine.

Suitsu sõnul olevat nn vanal turul olukord olnud parem. Oli vähemalt tuule- ja vihmavari, praegu pole ei valgust ega ka varju.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
6 aastat tagasi

Kõik on kõige paremas korras. Lambid põlevad ju. Peske oma silmad või võtke päikseprillid eest. Turg on valmis oma hiilguses! Nautige!

vperjot
6 aastat tagasi
Reply to  Jaanus

…ja kiitke valitsust. Muidu läheb halvasti, repressioonide aeg on käes juba. Igapäevaselt tuleb mõni näide. Nii et vagusi ja rügage edasi!

Arvos
6 aastat tagasi

On ju olemas akuga led-lambid mis kestavad tunde. Kaupleja peaks ehk poest läbi käima ja sellise omale soetama? Ei maksa palju.

kullapai
6 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Ärge ilkuge .Haapsalus elada on üldse üks suur kannatuste rada,siia pole jäänud isegi haiglat mis sellist nime vääriks,turust rääkimata.On jäänud linnapea ja suur peotäis ametnikke kes palka saavad.

ohh...
6 aastat tagasi
Reply to  kullapai

ohhh, milline õnnetu vaatapilt 🙁
Viitsige otsida ja vaadake, milliseks tehti Viljandi turg….
No ei kannata võrdlustki..
Ja siis keegi julgeb veel kelleltki otsekohese ja ausa väljaütlemise eest töökoha võtta??!! HÄBI!!!