0

Lääneranna volikogu esimehe palga üle läks vaidluseks

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna volikogu otsustas 15 poolthäälega maksta volikogu esimehele 1600 euro asemel 1375 eurot kuus ehk pool vallavanema palka. Urmas Lauri foto

Kuna Lääneranna volikogu oma esimehe palga suuruse osas üksmeelele ei jõudnud, pandi see lõpuks hääletusele.

Samal istungil Lääneranna vallavanemaks valitud Mikk Pikkmets (VL Lääneranna) tegi ettepaneku maksta volikogu esimehele Arno Peksarile (VL Lääneranna) töötasuks 1375 eurot kuus ehk pool vallavanema palka.

Pikkmetsa ettepanekut toetas volikogu liige Jaak Kastepõld (VL Lääneranna).

Volikogu liikme Mardo Leiumaa (VL Lääneranna) ettepanek oli 1600 eurot kuus. Leiumaa leidis, et volikogu esimehe palga suurus ei pea olema seotud vallavanema palganumbriga.

„Nelja valla kokkuliitmine võtab aega ja tööd. See on täiskohaga tegemine,” ütles Leiumaa.

Volikogu liige Janar Sõber (VL Lääneranna) ütles seepeale, et poole kohaga töötav volikogu esimees ei tohiks saada kõrgemat palka kui täiskohaga töötav ametnik.

„Kogukondlik õiglustunne ei tohi saada riivatud,” ütles Sõber.

Opositsiooni liider Rait Maruste (VL Nelja Valla Ühisjõud) pakkus, et võiks enne volikogu esimehele palga määramist ära oodata kogu palgaskaala, et seejärel otsustada, kui palju esimehele maksta. See ettepanek ei leidnud poolehoidjaid, sest kõikide vallatöötajate palkada paikasaamine võtab aega mitu kuud.

Kuna volikogu palga suuruse osas konsensusele ei jõudnud, pandi see lõpuks hääletusele. 1375 euro poolt oli 15 volikogu liiget, 1600 euro poolt kolm volikogu liiget (Mardo Leiumaa, Jüri Mõniste (VL Lääneranna) ja opositsioonist Külli Raudsik).

Telefonikompensatsiooni otsustati maksta Arno Peksarile kümme eurot kuus.

„Mina saan selle rahaga hakkama,” kinnitas Peksar.

Vaidluse ekitas ka revisjonikomisjoni liikmele makstav tasu. Volikogu liikme istungitasuks määrati 50 eurot, komisjoni esimeeste koosolekutasuks 40 eurot ja komisjoni liikmete tasuks 20 eurot. Revisjonikomisjoni liikmeks valitud Jaak Kastepõld leidis, et revisjonikomisjoni liikme tasu peaks olema kõrgem kui teiste komisjonide liikmeil.

„Kas revisjonikomisjoni liikmeile kehtib sama raha kui teistele komisjonidele? See ei ole õiglane. Revisjoni tegemine võtab terve päeva. 20 euro eest ei hakka ma kohale tulemagi,” ütles Kastepõld. Volikogu otsustas, et revisjonikomisjoni liikme tasuks jääb siiski 20 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz