Läänlased lähevad Ajujahile kahe ideega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ridline tiim Neveli, Peep, Andreas, Artur (Skype's). Foto: Franck

Ridline tiim Neveli, Peep, Andreas, Artur (Skype's). Foto: Franck
Eesti suurimale äriideede konkursile Ajujaht esitati kokku 341 ideed, mis on 32 võrra rohkem kui mullu. Läänemaalt osaleb konkursil kaks äriideed.

Läänemaa lipu all osalevad konkursil Ridline ja Hunter.

Lavatagused jõud

Ridline on tarkvaraplatvorm sündmuste edukaks korraldamiseks, informeerides meeskonda tehnilistest näitajatest: millal ja kus peavad laval asuma kõlarid, monitorid, pillimehed ja mikrofonid ning kuidas kõik osapooled omavahel seotud on.

„Meil on prototüüp juba olemas, käime sellega mööda kliente ringi ja uurime, mida veel vaja on,“ ütles Haapsalust pärit Neveli Niit.

„Meelelahutustööstuses seni projektijuhtimisvahendeid eriti pole,“ tõdes Niit ja lisas, et nende platvorm aitaks eelkõige helirežissööride ja muude lavataguste jõudude koostööd.

Seakatku testijad

Läänemaa tiim Hunter läheb Ajujahile testribaga, mis aitab diagnoosida sigade Aafrika katku.

Hunteri taga on 27aastane Lääne-Nigula vallas Ingkülas elav Liis Eltmaa. Testri mõte on tal mõlkunud juba mõnda aega. „Oluline oleks, et jahimehed saaksid metssigu küttides kohapeal testida, kas loom on nakatunud, “ ütles Eltmaa. Praegu tuleb laborist vastuse saamiseks oodata kolm päeva. Testribaga saaks kontrollida ka metsast leitud surnud metssiga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments