Libedus põhjustas Eestis üle saja liiklusõnnetuse, üks neist juhtus Ristil

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: PPA

Hommikul kella 7st keskpäevani oli Eestis juhtunud rohkem kui sada liiklusõnnetust, millest mitmele aitasid suverehvid kaasa.

Lääne prefektuuris võis libedus põhjustada kümmekond õnnetust ja teelt väljasõitu. Õnnetused on juhtunud kõikjal Lääne prefektuuris, vaid Hiiumaal pole ühestki õnnetusest teada antud. Suur osa õnnetustest olid teelt väljasõidud. Näiteks Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla 40. kilomeetril Risti alevikus juhtus õnnetus, kus juhitavuse kaotanud auto sõitis vastu ohutussaare äärt. Eesti lääneosas pole õnnetustest inimesed viga saanud.

Politsei juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe palub sõidukijuhtidel aega varuda. „Lumi tuleb alati üllatusena ning kõige paremini saab ootamatusega toime tulla, kui sellesse suhtutakse rahulikult. Ärge kiirustage, hoidke pikivahet ja valige sõidukiirus vastavalt teeoludele,“ soovitab Tikerpe. „Iga manööver on ohtlik ja võimalusel vältige möödasõite.“

Enne sõidu alustamist puhastage lumest sõiduki klaasid, tuled ja peeglid ning kasutage lähitulesid päevasõidutulede asemel. „Ja kohe kindlasti soovitan koju või tööle jätta auto, millel on suverehvid,“ lisas Tikerpe.

„Enamuse õnnetuste puhul on kannatanuks vaid rahakott ning nendes plekimõlkimistes ja teelt väljasõitudes inimesed viga ei saanud,“ kommenteeris juhtivkorrakaitseametnik tänaseid õnnetusi. Keskpäevaks oli kaheksas õnnetuses inimene viga saanud. Kuuel juhul anti Häirekeskusele teada takistusest teel, milleks enamasti oli puu.

Eri Eesti paigus on väljas suurem arv korrakaitsjad ning kõik patrullid keskenduvad suuresti liikluse rahustamisele ja teel hätta sattunud inimeste aitamisele.

Harjumaal ja Tallinnas pole raskeid õnnetusi juhtunud, küll aga oli mitmeid teelt väljasõite ja inimesi on viidud haiglasse kontrolli. Rakveres toimus paar plekimõlkimist ning Narvas pole õnnetusi olnud. Jõhvi kandis oli paar õnnetust, kus inimene sai viga ning mitmeid teelt väljasõite, kus kõik reisijad jäid terveks.

Lõuna-Eestis oli lõunaks paarkümmend liiklusõnnetust, millest suurem osa olid suverehvidel teelt väljasõidud, kus inimesed viga ei saanud. Seni tõsisem liiklusõnnetus juhtus ennelõunal Põltsamaa linnas Viljandi maanteel, kus põrkasid kokku sõiduauto Toyota ja raskeveok Scania. Toyotas sõitsid emaga kaasa kaks algklassieas last, kellest üks viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
6 aastat tagasi

Miks peaks kasutama päevasõidutulede asemel lähitulesid valgel ajal kui seadus näeb ette ka päevasõidutulede kasutamist lähitulede asemeli? Kanged isemõtlejad ja korraldajad on mendid. Unustavad, et nemad on seaduse täitjad kotrollasutusena, mitte seaduseandjad. Ning oma isikliku eelistuse ja arvamuse võiksid nad omale jätta.