Rakvere võimuliit sõdib maailmakuulsa kuuseinstallatsiooniga

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rakvere jõulupuu. Foto: erakogu
Rakvere jõulupuu. Foto: erakogu

Läinud teisipäeval Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Keskerakonna vahel sõlmitud Rakvere linna koalitsioonilepingus on punkt, mille kohaselt tuuakse linna keskväljakule traditsiooniline jõulupuu, kogu Eestis ja kaugemalgi tuntust kogunud installatsioon aga kolitakse mujale.

Installeeringute autor, linnakunstnik Teet Suur ütles Postimehele, et kui see, mis ennast siiani õigustanud on, linnale enam ei kõlba, pole tegemist millegi muu kui rumalusega. “Olen sellest tegelikult väsinud,” nentis Suur.

Rakvere linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Kert Karus väitis aga, et kõik on kinni kultuuriruumi kristlike väärtuste jagamises. “See, kas linna keskväljakul on päris kuusk, näitab, mida me kalliks peame,” ütles Karus.

Oma pahameelt Rakvere uue koalitsiooni otsuse kohta avaldas sotsiaalmeedias ka sotsiaaldemokraadist kultuuriminister Indrek Saar. “Järgmisena keelatakse ära meeste tantsupidu, sest mehed ei tohiks koos tantsides anda mittekristlikku eeskuju. Punklaulupeost, Baltoscandalist, kaasaegsest kunstist jms rääkimata…” kirjutas Rakvere teatri endine juht Saar Facebookis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments