Haapsalu põhikooli arhitektuurikonkursil valiti välja kolm tööd

Kaire Reiljan

kaire@le.ee


Põhikooli hoone arhitektuurikonkursi sõelale jäänud tööde autoritel tuleb vastata lisaküsimustele ruumiprogrammi kohta. Foto: Arvo Tarmula

Reedel kogunenud Haapsalu põhikooli hoone arhitektuurikonkursi komisjon parimat ei valinud, kolme töö autorilt oodatakse lisaandmeid.

Haapsalu põhikooli uue hoone arhitektuurikonkursile esitati 20 võistlustööd, millest kolme kohta otsustas komisjoni autoritele lisaküsimusi esitada. „Küsimused puudutavad nii ehituskonstruktsioonilisi lahendusi kui ka ruumiprogrammi,” selgitas Haapsalu aselinnapea Liina Põld. Ta lisas, et võistlejatel oli konkursi tingimustega ette antud ruutmeetritele päris keeruline kõike vajalikku mahutada.

Komisjoni liikme, Haapsalu linnaarhitekti Anu Joosti sõnul jälgiti võistlustöid vaagides eelkõige hoone sisu ehk plaanilahendust: „Oluline on, kuidas koolimaja tööle hakkab.”
Põllu sõnul esitati huvitava ruumiprogrammiga lahendusi, kus ruume saab ristkasutada ja nende suurusi muuta, kuid oli ka traditsioonilisemaid, koridoriäärsete klassiruumidega lahendusi.

Uue koolimaja võimaliku asukoha kohta ütles Põld, et need võib jagada laias laastus kaheks – osa konkursitöid oli otseselt seotud allesjääva kolledžiosa ja asendiga, teised aga iseseisvad. „Neid võiks krundile paigutada ükskõik kuidas ja nad võiksid sobida ehitamiseks igale poole,” selgitas Põld.

Haapsalu linnavalitsuse ja Eesti arhitektide liidu korraldataval arhitektuurikonkursil saab rahalise auhinna kolm parimat. Joosti sõnul ei tähenda konkursivõit, et täpselt selline koolimaja Haapsallu kerkib. „Seda maja, mis lõpuks ehitatakse, hakatakse projekteerima pärast konkurssi,” ütles Joost.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas
6 aastat tagasi

Huvitav, kas neid võistlustõid ka kusagil näha saab?