0

Valimiste veebilehe keerukus jättis haapsallased valimisõhtul teadmatusse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linn ja Rae vald olid valimisõhtul täbaras olukorras, sest 79 omavalitsusest nende kahe tulemusi valimiste ametlikul veebilehel näha ei olnud.

Pühapäeva õhtupoolikul tekitas valimistulemuste jälgimisel segadust asjaolu, et Haapsalut polnud esialgu Läänemaa omavalitsuste nimekirjas. Kui Haapsalu linn tabelisse ilmus, sai ülevaate sellest, millised on valimistulemused kahe valimisjaoskonna andmete põhjal. Veidi hiljem kadus Haapsalu taas pildist ning ilmus valimisteenistuse veebilehel alles enne keskööd.

“Süsteem on nii keeruline,” ütles riigi valimisteenistuse meedianõunik Kristi Kirsberg Lääne Elule. “Puu, nagu me omavahel siin seda nimetame, kahte omavalitsust, Haapsalut ja Rae valda, õigel hetkel välja ei kuvanud.” Kirsbergi sõnul olid valimisteenistusel nii Rae valla kui ka Haapsalu linna valimistulemused ning nende edenemine kogu aeg olemas, kuid neid ei suudetud keerukasse süsteemi õigel ajal üles riputada.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz