Reformierakonnast välja visatud Mati Seppi saatis erakonnale arupärimise

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu spordikooli direktor Mati Seppi. Foto: Arvo Tarmula

Mati Seppi. Foto Arvo Tarmula

Reformierakonda 1997. aastast kuulunud Haapsalu sporditreener ja linnavolikogu liige Mati Seppi küsis kirjas erakonna aukohtule, miks Reformierakond ei kohtle oma liikmeid võrdsetel alustel ning mille alusel arvati erakonnast välja kaheksa Haapsalu piirkonna liiget.

Reformierakonna juhatus arvas septembris Haapsalu piirkondliku organisatsiooni ettepanekul erakonnast välja Andres Laidre, Elerin Leesi, Kalju Aigro, Mati Seppi, Riho Lepa, Terje Parra, Tõnu Parbuse ja Urmas Suklese.

Neile heideti ette põhikirjaliste liikmekohustuste rikkumist ehk kandideerimist Reformierakonnaga konkureerivas valimisnimekirjas. Erakonna juhatus väitis.

„Põhikirja punkt 10.1 ja erakonna programmi ei ole mitte keegi väljaarvatuist rikkunud,“ kirjutas Seppi. „Erakonna põhikirja järgi  puudub juhatusel pädevus panna kohustusi erakonna liikmeile kandideerimisel kohalikel valimistel.“

„Erakonna peasekretäri tõlgendus juhatuse otsusest on meelevaldne ja ei tugine ühelegi seaduslikule otsusele. Piirkonna ettepanek juhatusele tulenes peakontori survest, mida tunnistas mitmel korral (erakonna Läänemaa arendusjuht) Urmas Koppe,“ kirjutas ta.

Seppi sõnul kandideerib teistes Läänemaa omavalitsustes reformierakondlasi valimisliitudes, kuid neid ei ole välja heidetud.

Mati Seppi ütles, et ei looda enda ennistamist parteisse, vaid et erakonna aukohus mõtleb enda jaoks asjad selgeks.

Kirja saatis ta aukohtu liikmetele möödunud neljapäeval ja eilseks ei olnud saanud mingit vastukaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments