Lauri Luik: riigimajaks võiks saada põhikooli hoone

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ärimees Koit Uus on pakkunud riigimajaks SEB panga kolimise järel tühjaks jäänud pangamaja Karja ja Vaba tänava nurgal. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu liige ja Reformierakonna Haapsalu linnapeakandidaat Lauri Luik leiab, et Haapsalus sobiks riigimajaks Kuuse tänaval asuv põhikooli hoone, mis pärast uue põhikooli valmimist tühjaks jääb.

Luige sõnul tuleb riigimaja käsitleda kompleksina, kuhu on koondatud kõik Haapsalus ja selle lähiümbruses tegutsevad riigiasutused, et kõik riiklikud teenused oleksid kodanikule kiirelt ja mugavalt ühest kohast kättesaadavad ning nende koos tegutsemisest tekiks täiendav sünergia.

„Riigimaja ideed ei kanna variant, kus pakutakse pindu vaid põllumajanduse ja keskkonna valdkonna asutustele. Antud juhul peaks inimene nt sotsiaalteenuste järgi sammuma ikka teise linna otsa. See pole riigimaja eesmärk,” ütles ta.

Luige hinnangul sobiks riigimajaks vabanev Haapsalu põhikooli hoone Kuuse tänaval. „See on piisavalt suur, et mahutada ära kõik siin tegutsevad riigiasutused, ning ideaalne lahendus vanale amortiseerunud hoonele, mille renoveerimiseks linnal niikuinii vahendeid ei ole,” ütles Luik.

Ärimees Koit Uus on pakkunud riigimajaks SEB panga kolimise järel tühjaks jäänud pangamaja Karja ja Vaba tänava nurgal. Eelkõige mahuksid sinna ära põllumajanduse ja keskkonnaga seotud riigiametid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
6 aastat tagasi

Nõustun Lauri Luigega mõtte osas, sobivuse osa vajaks täpsemat analüüsi.
Mina isiklikult välistaks üldse eraisikuile kuuluvad pinnad. Mõttega ühilduvad enim just omavalitsustele kuuluvad hooned … arvan ma.

noh
6 aastat tagasi

Aru ma ei mõista, kui suur see riigiametnike armee siin väikeses Haapsalus veel on, et tervet koolimaja on vaja.

kuri valija
6 aastat tagasi

riigimaja,vallamaja….sobib,ei sobi…..millal hakatakse tõsisemate probleemidega tegelema.lõpetage ükskord ära see tilulilu mängimine.

Nimi
6 aastat tagasi

Parim hoone riigimajaks on Uuemõisa mõisahoone.

suurim pole alati parim
6 aastat tagasi

Võibolla on sobivam kui endine panghoone. Kuid ma küll ei kujuta ette, et kellelgi tekiks olukord, kus on vaja täpselt samal ajal nõu ja abi sotsiaalteenuste valdkonnas ja näiteks keskkonnateemalist nõuannet! Seega, mis need ei võiks ollagi erinevates kohtades? Aga eks arutelu käigus selgubki parim variant, loodetavasti.

Imelik
6 aastat tagasi
siin-seal
6 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Pildi võib muidugi maalida ettekujutusega, aga kui palju reaalses elus selliseid kordi ette tuleb, et kõiki teenuseid on täna ja korraga vaja? Pealegi linn nii väike, et mingit vahet pole, kus nad asuvad.