Asukohavabaduse konverents Haapsalus: kuidas töötada ükskõik kus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com


Anni Oja jagab konverentsil kogemust, kuidas töötada kas või rannaliival. Foto: erakogu

Täna Haapsalu kultuurikeskuses toimuval asukohavabaduse konverentsil jagatakse kogemusi, kuidas saada enda aja ja ruumi peremeheks.

Konverentsil esineb üheksa eri valdkonna asjatundjat, kelle tegevus ei ole seotud nende geograafilise asukohaga. Konverentsi eesmärk on jagada infot ja kogemusi, aitamaks igaühel, kes seda soovib, saada iseenda aja ja ruumi peremeheks.

„Asukohavabaduse konverentsi korraldamise idee sai alguse veendumusest, et maailm vajab rohkem inimesi, kes teevad oma tööd armastusega ja elavad elu, millest pole vaja puhkust võtta,” kirjeldas konverentsi tagamõtet üks idee algatajatest, JCI Haapsalu koja tänavune president Anni Oja.

Anni Oja arvab, et maailm oleks parem paik, kui igaüks saaks ise valida, kust ja millist tööd teha. „Olen veendunud, et tänases maailmas on see võimalus igaühe jaoks olemas. Võib-olla tuleb selleks natuke riskida, võib-olla oma uskumusi ümber hinnata – ent see on võimalik,” ütles ta.

Konverentsi idee sai alguse arusaamast, et Haapsalu-suguses väikelinnas on küll suurepärane elukvaliteet, kuid mitmed aktiivsed tegijad lahkuvad siit huvipakkuvate töövõimaluste puudumise tõttu. Samas on praeguses võrgupõhises maailmas väga palju võimalusi oma karjääri või ettevõtte ülesehitamiseks ükskõik millisest maailma otsast, kus internetiühendus olemas. Ühtlasi on asukohavabaduse pakkumine suurepärane konkurentsieelis firmadele, kes oskavad seda ära kasutada – see on hea viis andekaid professionaale ligi meelitada.

Üks konverentsi esinejatest Matthieu Bats on öelnud: „Ära ütle, et miski on võimatu. Mitte miski pole võimatu. Igal asjal on lihtsalt oma takistused. Kas see on kallis? Kas see nõuab palju aega? Kas selleks on vaja midagi uut õppida? Küsimus on lihtsalt jõupingutustes, mida selle asja võimalikuks tegemine nõuab.”

Konverentsi korraldajate tuumik on valdavalt seotud Haapsalu Ettevõtlike Noorte Kojaga (JCI Haapsalu), mille liikmed tegutsevad eesmärgiga luua ühiskonnas positiivseid muutusi.

Asukohavaba konverentsi päevakava

10.00-10.30 Hommikukohv, avamine
10.30-11.00 Anni Oja: „5 sammu asukohavabaduseni: kuidas töötada, varbad soojas rannaliivas?”
11.00-11.30 Kristi Märk: „10 aastat ja 6 elukohariiki – asukohavabadus kui elustiil”
11.30-12.30 Viktor Villand: „Kahe ja poole aastaga nullist 1,000,000 dollarini kuus läbi Amazoni”
12.30-13.30 Tarmo Virki: „Kuidas töötada Barcelonas, Londonis, Berliinis, Viinis ja Helsinigis, elades ise Saaremaal?”
14.30-15.30 Maarit Vabrit-Raadla ja Katri Rohesalu: „Paindlikkus töös ja asukohavabadus: võimalus või juba vajadus?”
15.30-16.45 Matthieu Bats ja Fadel Messadier (FR): „Teambuilding: when your mate is not here…”
16.45-17.30 Tanel Raud: „Väike-ettevõtja asukohavabadusest Hinnavaatlus.ee kogemuste näitel”

Konverentsi osalustasu on 59 eurot (sisaldab lõunasööki ja kahte kohvipausi).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments