12

Urmas Sukles: mind erakonnast välja viskamisest ei teavitatud

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles on enda sõnul nüüd vaba mees. Foto: Arvo Tarmula

Nüüd juba endisest reformierakondlasest Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles Lääne Elule, et sai erakonnast välja viskamisest teada pressiteate vahendusel.

Eile õhtul mõned minutid pärast kella üheksat saatis Reformierakonna kommunikatsioonijuht Silver Pukk välja pressiteate, et Urmas Sukles ja veel seitse Läänemaa reformierakondlast on erakonnast välja visatud.

„Ma muidugi teadsin, et see teema on õhus ja ütlesin kohe kohalikele meestele Lauri Luigele ja Reimo Nebokatile, et lepime kokku, et ei hakka üksteist mustama ja ajame seda asja rahulikult. Ma palusin ka, et kui nad ei suuda keskkontori survele vastu seista ja hakkavad meid välja viskama, oleks viisakas meid välja kutsuda – istume normaalsete inimestena laua taha ja teeme selle asja ära. Sest pole mõtet selliseid asju tagaselja teha – see tuleb ainult meile kasuks ja neile kahjuks,“ rääkis Sukles.

Kui puhkusereisilt naasev linnapea eile õhtul lennukile minema hakkas, sai ta teada äsja saadetud pressiteatest. Kui kõik muu pani teda muigama, siis asjaolu, et erakonnast välja viskamise ametlikus teates kirjutatakse kahe erakonna liikme nimed valesti, on tema sõnul sümptomaatiline. Jutt käib Mati Seppist ja Riho Lepast, kellest pressiteates oli saanud Mati Seppik ja Riho Leppi. „Ma saatsin erakonnale igaks juhuks päringu, et kas Mati Seppi ja Riho Lepp on erakonnast ikka edasi,“ muheles Sukles.

Linnapea lisas, et mõni aeg hiljem sai ta küll kirja ka Haapsalu piirkonna juhilt Urmas Koppelt, mis asja palju ei parandanud.

Sukles märkis, et sellega on üks etapp tema poliitikukarjääris otsa saanud.

„Sellest Reformierakonnast, kuhu ma kunagi astusin, on kahjuks väga vähe järgi jäänud. Mis on kurb,“ nentis Sukles.

Ta ütles ka, et loomulikult polnud tal illusioone selles osas, et parteile vastu astumisel mingeid tagajärgi pole. „See oli teadlik samm. Valimisliidu HaRi me tegimegi ju protestiks. Lauri Luik võib ju rääkida küll, et vaatab Haapsalu poole, aga kui ei suudeta peaministrit (endist peaministrit Taavi Rõivast – toim.), kes lubas meid vehklemishalliga aidata, nii palju mõjutada, et sellest lubadusest kinni pidada, siis millest me räägime. Regionaalselt vaenulikest seadustest, millega meist üle sõidetakse, ma ei hakka isegi rääkima,“ ütles Sukles.

Ka viitas Sukles teatavale kirjavahetusele Reformierakonna ladvikus, mis tema otsusele kaasa aitas. „Ma ei lase end alandada ja minu kallal ülbitseda – mingil hetkel saab mõõt täis,“ ütles Sukles.

Samuti jättis väga halva maigu avalikkuse ees maha peetud inetu sõnasõna Siim Kallasega.

„Las nad ajavad oma asju. Mina olen nüüd vaba mees,“ märkis Sukles.

Urmas Sukles oli Reformierakonna liige aastast 1999.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kukeleegu
Kukeleegu

Kibestunud vana mees Sukles ei oska isegi väärikalt sõnu valida. Kõik on halvad, ainult tema käitub väärikalt. Häbi peaks olema.

August
August

Peab tunnistama, et Suklesest jääb siin tekstis hea mulje. Väärikam kui reformierakond.

Haugvähile
Haugvähile

Mis selle lasketiiruga ei meeldi ? Kas mittevajalik objekt ?

Kati
Kati

Nüüd on reformierakonnataagast
pääsenud meestel veel suurem väärtus. HaRi vöidab niikuinii.
Ja Suklesest saab taas linnapea.

Kati
Kati

Nüüd on reformierakonnataagast
pääsenud meestel veel suurem väärtus. HaRi vöidab niikuinii.

Valge Daam
Valge Daam

Valige siis Kahe-näoga-Jaanus või Pastor-Peetrike… Saate pudrumägesid ja piimajõgesid… 😉

aga
aga

Nõus Haugvähk! Kõigile neile on midagi lubatud, ainult kui koalitsiooni ei pääses läheb lubatustega keeruliseks.

Haugvähk
Haugvähk

Nüüd on aega Hariga tegeleda, HARI – Haapsalu Rikastele, ühele teejupp, teisele Paralepa restoran, kolmandale lasketiir, neljandale elektrivarustuse hooldusleping, viiendale tennisekeskus jne ikka nimekirja liikmete omakasupüüdlike soovide täitmise nimel võimule. Tegelikult oleks Suklesel aeg pensionile minna ja teatepulk noorematele üle anda. Las Vikman toimetab Karilaiu “tarkade” näpunäidete järgi. Siis võib Haapsalu ka riigieelarvest raha saada.

kodanik
kodanik

Poliitika on hullem kui lasteaed

Kalle
Kalle

Oleks sukles mees oleks juba ammu välja astnud. Enne valimisi ainult üks mulin. 1999 aastast pole sittagi teha suudetud. Valige mind! Mina usun jumalat mitte poliitikuid!

ehh
ehh

mida pidi tegema suutma, et pole suudetud?

wpDiscuz