Galerii: nostalgiapäevade vanasõidukite paraad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nostalgiapäevade traditsioonilise osana kulges täna päeval vanasõidukite paraad läbi Haapsalu.

“Poleks uskunud, et neid vanasõidukeid veel nii palju liikvel on,” kommenteeri üks pealtvaataja.

Sini-kollane miilitsamasin vilkuritega ees ja teised riburada järgi, suundusid sõidukid staadioni juurest mööda peatänavat linnusesse, kus rahvas paraadil osalenud sõidukitega ka lähemalt tutvust sai teha.

Paraadi juhtasid sisse kõige väiksemad – mootorrattad, -rollerid, sääreväristajad ja jalgrattad. Seejärel oli järg sõiduautode käes: uhked Volgad, arvukalt Žigulisid, Moskvitšid ning läikima löödud Zaporožetsid. Paraadil ei osalenud pelgalt nõukogude sõidukid, vaid oma sõidukeid olid näitama tulnud ka Mercedeste, Volvode ja muude automarkide omanikud.

Nostalgiapäevad on kuulsust kogunud kaugemalgi, sest paraadirivis oli ka lätlasi oma RAF-bussidega. Kirjad bussidel näitasid, et nendega on sõidetud suisa Vladivastokki.

Paraadiga kandus nostalgiapäevade kese piiskopilinnusesse, kus paraadil osalenud sõidukeid lähemalt uurida ja nende juures pilti teha sai. Samal ajal võis täikalt hankida endale vajaliku autojupi, baikateki, endisaegseid lauanõusid, stiilseid riideid või muud vajalikku.   

Fotod Arvo Tarmula

Nostalgiapäevade paraad. Tarmula01 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula02 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula03 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula04 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula05 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula06 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula07 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula08 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula09 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula10 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula11 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula12 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula13 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula14 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula15 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula16 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula17 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula18 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula19 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula20 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula21 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula22 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula23 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula24 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula25 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula26 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula27 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula28 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula29 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula30 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula31 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula32 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula33 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula34 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula35 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula36 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula37 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula38 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula39 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula40 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula41 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula42 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula43 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula44 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula45 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula46 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula47 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula48 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula49 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula50 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula51 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula52 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula53 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula54 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula55 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula56 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula57 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula58 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula59 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula60 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula61 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula62 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula63 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula64 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula65 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula66 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula67 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula68 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula69 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula70 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula71 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula72 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula73 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula74 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula75 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula76 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula77 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula78 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula79 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula80 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula81 Nostalgiapäevade paraad. Tarmula82

 

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Asjatundja
4 aastat tagasi

Massiliselt rikutakse Liiklusseadust. LS kehtib tänavatel ja teedel, ei ole vahet kas on paraad või mitte. Kus politsei nüüd on???. Haapsalu politseinikud on peitu pugenud ega julge välja tulla. Muidu iga väikese asja eest kirjutatakse ära.Isegi pealik pani enne paraadi linnast minema.

Arvos
4 aastat tagasi
Reply to  Asjatundja

Ära kiunu. Mulle pole kohalikud mitte midagi kirjutanud Haapsalus mitte kunagi. Pigem respect neile hoopis, ei nilli silmad punnis ebaolulisi asju.