Lugejakiri: kuhu jäid Maitsete Promenaadil maitsed?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

maitsete promenaad (6)

Maitsete Promenaad. ARVO TARMULA

Maitsete Promenaad oli hästi teoks tehtud, aga kuhu jäid kõik maitsed? Polnud mitmekesisust ega valikuvõimalust. Friikartul, šašlõkk, grill-liha, kebab, siga vardas. Kõik oli pruunistatud. Leidsin ühe püreesupi, mis ainult maitsmisest jättis suu tükiks ajaks põlema. Inimene, kes ei taha või tervis ei luba nii teravat toitu, jäigi söömata.

Miks ei võiks ürituse päevaks üürida ruumikama söögikoha, kus saaks pakkuda näiteks rulaade, vorme jms. Küll kokad teavad. Ülevürtsitatud kraam on liiast. Inimene peab saama oma eelistuste kohaselt toitu ise maitsestada.

Olen mitmes kohas proovinud püreesuppi süüa – mulle ei kõlba. Viimane kogemus oli restoranis Dietrich. Vürtsikas kalasupp oleks võinud väga maitsev olla, aga viiest inimesest (30–84aastased) ei suutnud keegi nii põletavat suppi süüa. Kalli kraami (pool portsu 3 eurot 95 senti) võttis vastu jäätmenõu.

Kui hindadest rääkida, tahaks teada, mitusada protsenti otsa lisatakse. Ülikõrgeid hindu vaadates tekib tunne, et „põgene, vaba laps”ning keeda kodus kartuleidkoorekastme ja heeringaga. Toitlustusettevõtted peaks õppima söögitegemist ja majandamist Taksi pubilt. Söök on maitsev, taskukohane ja rahva hulgas populaarne. Kas saab keegi veel sellega kiidelda?

Helju Paiso

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
6 aastat tagasi

Kui miski kripeldab nii hirmsasti ja peake on ideedest pingul nagu augustikuine mustsõstar, siis ei jää muud üle kui järgmisel festivalil oma telk üles panna 😀

Anonüümne
6 aastat tagasi

ärge palun virisege. väljas söömine ei ole kohustuslik. õppige süüa tegema ja kokake kodus. ärge ostke valmistoitu kulinaarialetist vaid valmistage seda ise siis teavad ka teie lapsed, et söök pole ainult sügavkülmutatud friikartulid

Mutt
6 aastat tagasi

Inimene jäigi söömata :))) Küll on tore lause! Ja hea, et sel üritusel inimliha ei pakutud 🙂

herr+Ligi
6 aastat tagasi

siis tuleb külastada kiirsöögi putkasid. Lobi normaalne ja hind taskukohane igale inimesele.

eks see üritus
6 aastat tagasi

ongi üks rahategemise shõu. Kui eesmärk oleks tõsiselt erinevaid uusi maitseid toiduga tutvustada ja pakkuda toiduelamusi siis kirvehinnad peaks olema lubamatud. Taksi bubis ei ole ka alati toit just kõige õnnestunum, olen seal saanud ükskord varakevadel juurviljasupi, mis oli kohutavalt soolane ja pooltoorete kapsalemmestega. Rahul ei saa olla ka seal pakutava võimaluseda osta pool portsjonit, sest raha võetakse rohkem kui pool toitu maksaks ja taldrik on tühjavõitu.

oli
6 aastat tagasi

jah,ühekülgne.Kui palju erinevaid toite saaks näiteks räimest valmistada ?

ja nii ongi
6 aastat tagasi

maitse asi!