60

Suklese valimisliit HaRi avaldas oma nimekirja

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

sukles villises

Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Suklese valimisliit HaRi avalikustas eile oma nimekirja, kuhu kuulub 41 inimest.

Nimekirja esinumber on Sukles, liikmed on tähestikulises järjekorras. Nii leiab nimekirja teiselt kohalt muusiku ja muusikaõpetaja Ilona Aasvere. Viimatistel valimistel Aasvere volikokku ei kandideerinud, aga asendusliikmena on ta volikokku varem kuulunud.

Nimekirja kümnes number on muusik Antti Kammiste.

Suklese valimisliidu nimekirjast leiab kaks arsti. Perearst ja kirurg Andri Meriloo kandideeris viimati Haapsalu volikokku Reformierakonna nimekirjas 1999. „Ma tunnen, et võiksin linna asjades just sotsiaal- ja tervishoiu valdkonnas kaasa rääkida,” põhjendas ta tagasitulekut kohalikku poliitikasse.

Nimekirjas on ka Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir. Siir oli Haapsalu volikogu liige 1993–2002. Kolm valimistsüklit jättis Siir vahele. „Aega polnud, tööd oli palju ja ega ausalt öelda keegi kutsunud ka,” ütles Siir.

„Tahan sellega avaldada toetust praegusele linnavalitsusele. See, mida ma Haapsalus viimastel aastatel näen, on positiivne,” põhjendas Siir oma tagasitulekut.

Siir ütles, et tahab panustada meditsiiniteenuste kättesaadavuse ja kvaliteedi parandamisele. „Minu eesmärk on vaadata olukorda patsientide vaatevinklist ja parendada praegusi olusid nii palju, kui saab. Pean silmas koostööd perearstidega, tervisekeskuse arendamist, koduõendust – viia neid inimesele lähemale ja suurendada nende teenuste kättesaadavust, mida kohapeal osutada ei saa,” rääkis Siir.

HaRi nimekirja 28. ja 29. kohal on isa ja poeg Sulev ja Siim Saareväli. Nende ees 27. kohal on linnaametnik Madis Raudsepp.

Nimekirjas on ka Rajaleidja Läänemaa keskuse juht Tiina Kütt. 2013. aasta IRLi nimekirjast on üle tulnud Haapsalu volikogu liige Tiit Moor ja Haapsalu Metalli ostujuht Arne Buht.

Põhiosas toetub HaRi nimekiri 2013. aasta Reformierakonna valimisnimekirjale. HaRisse kuuluvad praegused linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed Lauri Väli, Alo Lõps, Mati Seppi, Riho Lepp, Kalju Aigro ja Ülo Kalm. Samuti aselinnapea Kaja Rootare.

HaRi nimekiri

1. Urmas Sukles
2. Ilona Aasvere
3. Kalju Aigro
4. Ants Ale
5. Arne Buht
6. Mati Hunt
7. Aleksander Joonasing
8. Toomas Kallemets
9. Ülo Kalm
10. Antti Kammiste
11. Lea Kiis
12. Kalle Kruusma
13. Tiina Kütt
14. Andres Laidre
15. Elerin Lees
16. Riho Lepp
17. Harry Lindemann
18. Alo Lõps
19. Eva Makienko
20. Andri Meriloo
21 Tiit Moor
22. Andrei Mändla
23. Ly Märss
24. Tõnu Parbus
25. Terje Parra
26. Kaja Rootare
27. Madis Raudsepp
28. Sulev Saareväli
29 Siim Saareväli
30. Kaido Sasse
31. Mati Seppi
32. Rene Serg
33. Tõnis Siir
34. Karin Zahharov
35. Anu Tamme
36. Virge Tiik
37. Eleri Tänav
38. Riho Varik
39. Jaak Veskimägi
40. Lauri Väli
41. Jari Wickström

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
valimised
valimised

tulekul jah, hea lugeda kui nii palju kommentaare, järelikult elab rahvas kaasa eesootavatele valimistele. Lõplik tõde ei selgu küll kunagi aga valimistulemused saame kindlasti.

Rohh
Rohh

Mõelge inimesed ikka selle üle, kas tasub seda seltskonda valida, kes oma kukru täitmisega nii ametis?

kas siis
kas siis

linna elu edeneks kui üritusi poleks, mina saan asjast aru nii,et tänu üritustele me veel üldse elame ,mingigi sissetulek paljudele,kes ettevõtluses tegevad. Võib ju ka toota aga kes siis tarbiks kui üritusi pole.

ootan+vastust
ootan+vastust

Tundub, et supivargusest ja rahade pihta panemisest ei taha linnapea midagi rääkuda. Mis seal rääkidagi, kui ise selle heaks on kiitnud. Siis selline “tugev meeskond” linna juhtima?!

KodanikN
KodanikN

See nimekiri koosneb ju ka suvalistest linnakodanikest.
Kõnniteid pole siiani suudetud korda teha. Mõni lasteaed vajaks veel remonti. Kas lasteaed peab hakkama ise raha koguma?

Nii+ongi!
Nii+ongi!

Inimesed, kritiseerige aga säilitage väärikus ja viisakus… palun!

suurepärane
suurepärane

Et arstid Meriloo ja Siir on nimekiras
Merilole tanu argumeteeritud arvamusloo eest viimasees Lääne elus. Pr
MÄRSALU PROBLEEM voib olla meditsiiniline . Ei arva puht isiklk oletus. Siis ka perekond võiks mõne tohtriga konsulterida.

Vanamees
Vanamees

Loe ikka läbi ka, mida kirjutasid ja paranda vähemalt õigekirjavead ära.

Suurepärasele
Suurepärasele

Ära ikka ole nii naiivne ja usud, et Meriloo on selline sõnaseadja, kes oskaks argumenteerida. Seesugust sõnavara valdab rohkem Sukles, aga mine tea võib-olla on tegu nakkava sündroomiga ja võib harjaga sügades külge hakata.

Kana
Kana

Mul oli täna ka vetsu Hari kadunud. Siis märkasin, et Lõps paneb Hari reklaame linnavahel üles. Vist leidis minu harja üles…

Ahhoi
Ahhoi

Lugesin veel edasi 17.01.2004. aastal LE-s ilmunud Suklese arvamuslugu, kus ta ütleb välja kuldaväärt sõnad. Tsiteerin -“Linnas tuleb kaardistada kohad, kus linnaametnikud saavad oma otsustamise või otsustamata jätmisega linnaelanikke asjata kurnata, oma sõpradele ja tuttavatele heameelt teha voi sogases vees kala püüda.” Sukles, miks sa ajad linnarahvale puru silma ja tahad näida ideaalse linnapeana, kui samas sinu sõnad ja teod ei lähe kokku ka üldlevinud arusaamadega õiglasest linna juhtimisest.

Ahhoi
Ahhoi
Sukles, mida sa kirud tänast opositsiooni. Kui sul veidigi mälu on, siis meenuta neid aegu, kui sinagi opositsioonis olid ja aina koalitsiooni vigu otsisid. Öeldakse, et tark õpib vigadest, aga Suklesest on see tarkus ilmselt küll mööda läinud.17.01.2004. aastal avaldas LE Suklese arvamusloo “Aasta Haapsalu uut linnavalitsust opositsioonääri pilguga”. Loo alguses on kohe Suklese sönad – “…tänu opositsiooni jõulisele sekkumisele (Paralepa kruntide müük), tuli uutel juhtidel ise enne mõistus pähe” Jääb arusaamatuks, kuidas 13 aastat tagasi olid Suklese silmad lahti ja ta nägi Paralepa kruntide müügil selgeid vigu, aga nüüd kui ise oma toiduahelaga võimu juures, kordab pimesi sarnaseid vigu.… Loe rohkem »
wpDiscuz