5

Lihula valis aukodanikuks Eva Kääramehe

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eva Kääramees

Eva Kääramees. Foto: Gerda Eha

 

Lihula vallajuhid andsid ülemöödunud nädalavahetusel üle Lihula aukodaniku tiitli ja valla teenetemärgid.

Aukodaniku tiitli sai pikaaegsete ja silmapaistvate teenete eest laste tervishoiu valdkonnas ning panuse eest Lihula valla ühiskonna- ja kultuuriellu lastearst Eva Kääramees, vahendas Lihula vallavalitsuse pressiesindaja Kristina Kukk.

Käärameest iseloomustatakse kui kohusetundlikku, abivalmis ja suure empaatiavõimega lastearsti: abi saavad kõik, kes seda küsivad.

Ülikooli lõpetamisel suunati Kääramees kolmeks aastaks Lihulasse, kuhu on ta jäänud 40 aastaks. Peale lastearsti ameti Lihula haigla lasteosakonnas ja polikliinikus on ta töötanud ka kiirabis ning perearstina.

Kääramees on aktiivne ka ühiskondlikult: kahel korral kuulus ta volikogusse, võtab osa noorsootöökomisjoni tööst, nõustab lapsi ja nende vanemaid. 40 aastat on Eva laulnud Lihula naiskooris Leelo ja 20 aastat olnud koorivanem.

Lihula valla teenetemärgi said Jaak Kastepõld, Kaja Lotman, Piia Saak, Galina Tükk ja Janek Vipre.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
imestan
imestan

Lihula valla teenetemärgi said Jaak Kastepõld, Kaja Lotman, Piia Saak, Galina Tükk ja Janek Vipre. Valimiste nimekirjast vaatan, et Lääneranna konksu otsa ei jäänud kolm viimati nimetatut, aga Kaja Lotman. Uskumatu!

Luik
Luik

Haapsalus kalda ahti. Vangimaja kanditaat ja rammumees)))

Milleks
Milleks

neid teenetemärke nii jagada vaja on? Mis inimeste kultus see selline küll on?

Marje
Marje

Kas sa pead silmas tööandjaid kes vallavõimuga läbi ei käi ja muidugi on veel spordimehi-naisi kes teevad oma asja vaatamata tunnustusele.

Muhkel
Muhkel

Mis teened on valla ees Galinal ja Jaagul ??? Kindlasti põhjendatakse kohusetruu töö jne. , muu selline mula. Tundub , et kultuuritegelasi ainult ” märgatakse ” aga aastakümneid kohalikku muud elualasid vedanud tegelasi ei tunnustata , ilmselt ei kuulu otsustajate sõpruskonda.

wpDiscuz