Homme peab Kullamaa teist tantsu- ja laulupidu

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

EV aastapäev Kullamaal

Kullamaa laulu- ja tantsupeost võtavad osa valdavalt oma kihelkonna lauljad ja tantsijad. Foto: arhiiv

 

Kullamaa keskkooli staadionil peetakse homme, 20. augustil II Kullamaa kihelkonna tantsu- ja laulupidu. Tegemist on kingitusega Eesti Vabariigile 100. juubeliks.

Peo pealavastaja Riina Gildeni sõnul esinevad peol Kullamaa kihelkonnast ja selle ümbrusest pärit tantsurühmad ja laulukoorid. Kõige kaugemad külalised tulevad Lätist.

„Proovid algavad päev varem, kui koolimajja saabuvad lasterühmad, et tekiks ikka tõeline tantsupeo tunne,“ ütles Gilden.

Tantsuväljakul esineb igas eas inimesi alustades 1. klassi õpilastest ja lõpetades seeniorirühmadega. Peopäeval toimuvad terve päev proovid. Kell 17.00 algab rongkäik Rohumäelt, millele järgneb tantsu- ja laulupidu kooli staadionil.

Samal päeval on Kullamaal ka kodukohvikute päev ja vibufestival.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Loit+Lepalaan
6 aastat tagasi

Austatud lugeja! Mõned täpsustused ja meeldetuletused Kullamaa tantsu-ja laulupidude traditsioonist. Nimelt toimus Kullamaa kihelkonna esimene tantsu-ja laulupidu juba 1911.a. kesksuvel. Esimesel peol oli esinejaid kokku 200 ja ürituse kunstiline juht oli helilooja Cyrillus Kreek. Pidu lõppes näitemängu ja ühistantsuga. Nii on tantsu- ja laulupidusid Kullamaal peetud ja korraldatud läbi aegade. Seega 2017.a. 20. augusti tore ja rõõmuküllane ning hästi korrladatud Kullamaa kihelkonna tantsu-ja laulupidu, mille pealavastaja oli Riina Gilden, ei saa kuidagi oma järjepidevuses olla TEINE! Olgu mainitud, et tänavusel peol tuli esiettekandele Kullamaa juurtega muusikamehe Tiit Pauluse kirjutatud “Bleimanni polka” pühendusega Eesti kuulsamale sepale.
Austusega
Loit Lepalaan