1

Kohvikuteõhtu tõmbas Noarootsi poolsaare rahvast täis

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Noarootsi kohvikutepäev (1)
Kastani talu kohvik “Naised saunast”, kus pakuti kuulsat kuuseokka kokteili.

Laupäeva õhtul oli Noarootsi poolsaare eri paigus avatud kuraditosin kohvikut, mõnda kohvikut külastas sadu inimesi. Esimest korda korraldati sealkandis kohvikuteõhtut, mis kandis nime „Aibofolke” ehk „Rannarahvas”.

„Meie üritus oli uskumatult menukas ja poolsaart külastas väga palju inimesi. Püsielanikud rääkisid, et pole oma elus näinud selliseid rahvamasse siin,“ ütles ettevõtmise üks eestvedajaist Helja Jõgisman. „Kindlasti soosis meid ka ilm.“

Täpset inimsete arvu ei oska Jõgisman öelda. „Haava talu pererahvas arvas, et nende kaunis koduaias käis vähemalt 300 inimest,“ nentis Jõgisman. Väga menukas oli Paslepa küla Otsa talu oma miniloomaaiaga.

„Tore oli, et kõik kohvikud olid väga erinevad ja omanäolised. Haras asuva Lillevälja talu ja Ramsil asuva Fridholmi talu pererahvas rääkisid, et inimesed lihtsalt tulid ja istusid tunde, nautides loodust ja kaunist merd,“ vahendas Jõgisman muljeid.

„Naljakates vahejuhtumitest võibolla see, et Uuetoa talu vanaperemees Väino jõudis lehmi lüpsma mitte kell 18 nagu lehmad harjunud, vaid pool kümme alles ja lehmad amuusid heinamaal appi ja üks lillepott sõideti katki,“ võttis Jõgisman kohvikuteõhtu kokku.

„Aga sellest heast energiast, mis inimesed siia jätsid jätkub meile nüüd tükiks ajaks.

Järgmine põnev üritus, mis meil tulemas on, on sügisel, kui Matsalu loodusfilmide festivali üks osa laieneb Noarootsi,“ ütles Noarootsi turismiinfo punkti ja käsitööbutiigi "Hein" perenaine Helja Jõgisman.

Noarootsi kohvikuteõhtu korraldajad olid peale Jõgismani ka Ülle Schönberg ja Eva Rahv.

Galerii on koostatud külastajate poolt telefonidega tehtud piltidest. Teeviit Paslepa külas ja kõige läänepoolsem kohvik Fridholmi talus Ramsil. militaarsaun Österby muulil, lõbusad kohvikupidajannad Uuetoa talust (pildilt puudub vanaperemees Väino, tänu kellele paljuski selle kohviku idee müüs – tema peab lehmi, kanasid (nende hitt mini-pavlovad ju kodumunadest), tegi kodukohupiima) ja Kat Sun, silent disco dj Tinise talus.

Noarootsi kohvikutepäev (3) teeviit Paslepa külas

Noarootsi kohvikutepäev (2)

Noarootsi kohvikutepäev (4) Militaarsaun Österby muulil

Noarootsi kohvikutepäev (5)

?
Pihlamarja talu hoov.
?
Ansambel Vares Pihlamarja talu hoovis.
cof
Lõbusad kohvikupidajannad Uuetoa talust.
dav
Kat Sun, silent disco dj Tinise talus. Foto: Anna-Liisa Simm
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
milline
milline

tore üritus ja ilmaga oli suur vedamine. Järgmisel aastal jälle.

wpDiscuz