Võidutuli saabus Haapsallu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Presidendi poolt Rakverest teele saadetud võidutuli jõudis täna pärastlõunal Haapsallu, kust maavanem selle Lossiplatsil toimunud pidulikul tseremoonial valdadesse edasi saatis. 

Kella 16 olid Vabadussõjas langenute mälestussamba ette üles rivistatud Kaitseliidu Lääne maleva, naiskodukaitse Lääne ringkonna, kodutütarde ja noorkotkaste üksused. Samba kõrval võtsid koha sisse lippurid omavalitsuste, riigiasutuste ja Kaitseliidu lippudega.

Maavanema Neeme Suure, Haapsalu linnapea Urmas Suklese, piiskop Tiit Salumäe ja Kaitseliidu Lääne maleva pealiku Rasmus Lippuri kõned olid kantud ühest mõttest: vabadus on meie esivanemate poolt kätte võidetud ja see pole iseenesestmõistetav. Meie vabadus vajab kaitset ja siin pole me üksi – meie kõrval on abiks ja toeks liitlased.   

President Kersti Kaljulaidi poolt täna ennelõunal Rakverest teele saadetud võidutule tõid Läänemaale Kaitseliidu tublid noortejuhid Edita Luik ja Hellat Rumvolt.

Vabadussõjas langenute mälestussamba ees ulatasid Luik ja Rumvolt tõrviku maavanem Neeme Suurele, kes viimast korda maavanemana võidutule Läänemaa omavalitsustesse teele läkitas. Piduliku tseremoonia lõppedes sai ka iga soovija tõrvikust killukese tuld koduse jaanilõkke süütamiseks kaasa viia. 

Fotod Arvo Tarmula   

Võidutuli. Tarmula 1 Võidutuli. Tarmula 2 Võidutuli. Tarmula 3 Võidutuli. Tarmula 4 Võidutuli. Tarmula 5 Võidutuli. Tarmula 6 Võidutuli. Tarmula 7 Võidutuli. Tarmula 8 Võidutuli. Tarmula 9 Võidutuli. Tarmula 10 Võidutuli. Tarmula 11

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Öige
6 aastat tagasi

Mida rohkem, seda uhkem.

Avalik+saladus
6 aastat tagasi

Raha, raha muud ei taha!

Ennu
6 aastat tagasi

See on jama jah , et Lihula jaanituledel ei viitsita enam mingeid mänge korraldada. Ja lõkke jaoks ei panustata ka ammu enam. Järelikult tuleks töökohta vahetada kui teha ei viitsi.

Just
6 aastat tagasi

Olen ka sinuga nõus!!

Leierkastimees
6 aastat tagasi

Ei tea kuhu see Lihula valla tuli viiakse , pidu ju läbi. Isegi jaanitule jaoks ei raatsita puitu anda. Tuli oli 1.5 tunniga otsas. Prouad on valla ja kultuuri eesotsas end ammendanud , ootame uut valitsust, eelkõige uusi tegijaid.