Kohaliku omaalgatuse programmist soovitakse poole rohkem raha, kui seda jagamiseks on

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kohaliku omaalgatuse programmi tänavuses kevadvoorus laekus Läänemaalt kokku 38 projektitaotlust.

Toetusteks taotletakse 62 746,60 eurot, mida on 98,2% enam kui kasutada olevaid toetusvahendeid. KOP programmi käesoleva aasta kevadvoorus on Läänemaa ühendustel võimalik toetusteks kasutada 31,7 tuhat eurot.

Projektitaotluste kogumaht koos 20,3% omafinantseeringuga on 78 725,56 eurot.

Lääne maakonna piirkondade järgi jagunesid Lääne maakonna ühendustelt laekunud projektitaotlused järgnevalt:

Screenshot 2017-04-18 15.06.34

Enim laekus projektitaotlusi meetmesse 2 – elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamine. Selle meetme eesmärgiks on kogukonnaliikmete ühistegevust soodustavate avalikus kasutuses olevate objektide ja vajalike teenuste olemasolu tagamine. Läänemaa ühenduste poolt esitati siia 21 projektitaotlust summas 35 588,86 eurot.

"Seda on üheksa taotluse võrra enam kui eelmisel aastal," nentis maavalitsuse maaelu peaspetsialist Mati Kallemets.

Projektitaotlustes kavandatakse investeeringuid kogukonnale vajalike teenuste osutamiseks 12 taotluses, kogukonnale vajalike sotsiaalsete teenuste arendamist seitsmes taotluses ning kogukonna turvalisuse parandamist kahes taotluses.

Meetme 1 (kogukonna areng) eesmärgiks on kogukondade identiteedi tugevnemine, teadmiste ja oskuste kasv ning tõhusama koostöö. Sellesse meetmesse laekus 17 projektitaotlust kogusummas 27 157,74 eurot. Nendest üheksa taotlust laekus uute esitajate poolt.

Kuus taotlust esitati traditsiooniliste ürituste, kokkutulekute, festivalide ja vabaõhuürituste korraldamiseks, kolm liikumisharrastuse, tervislike eluviiside ürituste ja külade spordimängude korraldamiseks, neli taotlust kogukonna pärandi uurimiseks ja kogumiseks ning neli taotlust kogukonna liikmetele uute oskuste omandamiseks vajalike koolituste korraldamiseks.

Lääne maavalitsusel on projektitaotluste menetlemiseks aega kuni 40 tööpäeva, mille jooksul maavalitsuse spetsialistid koos maakondliku hindamiskomisjoniga tutvuvad ühenduste poolt esitatud taotluste sisuga ja külastavad kavandatavaid investeeringuobjekte kohapeal. Puuduste avastamisel teavitatakse taotlejat, kellel on siis viis päeva aega tehniliste puuduste kõrvaldamiseks ning maavalitsusele täienduste esitamiseks.

Nõuetele vastavaks tunnistatud taotlused esitatakse maavanema poolt moodustatud komisjonile hindamiskriteeriumide alusel hindamiseks. "Maakondlik hindamiskomisjon teostab taotluste sisulist hindamist ja teeb maavanemale põhjendatud ettepanekud toetuse taotluse rahuldamise või mitterahuldamise kohta," selgitas Kallemets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
7 aastat tagasi

Funktsionaalse lugemisoskuse puudujäägiga isikule.
Jutumärkides tekst on tsitaat, mis ei viita ajale.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Imelik

… vaid selle raha pretendendile.

Imelikule
7 aastat tagasi

Sulle teadmiseks, et taotlemise aeg on ammu möödas. Ärka juba üles!

Imelik
7 aastat tagasi

Selgitamata on, et…
“Taotlejaks võivad olla piirkondlikult ja avalikes huvides tegutsevad:
mittetulundusühingud, milles ei osale liikmena kohalik omavalitsus või riik;
sihtasutused, mis pole asutatud kohaliku omavalitsuse või riigi osalusel.”