ERMi „Oma näituse” konkursil on kaks Läänemaa ideed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

idee_nr_12

Tiit Kaljuste näituse „Lehepill ja traktor. Teeme Läänemaa jälle suureks!” kavand. Foto ERMi koduleht

Eesti Rahva Muuseumi välja kuulutatud konkursile Oma näitus 2017 esitati 21 ideed, millest kaks on tihedamalt seotud Läänemaaga.

Tiit Kaljuste on esitanud konkursile näituse  „Lehepill ja traktor. Teeme Läänemaa jälle suureks!” kavandi. Näitus oleks tema sõnul kummardus kahele Läänemaa inimesele: Eliise Juntsole (Lääne Liisi; 1918-2002) ja Ants Maripuule (1952-2015). Lääne-Liisi laulis Läänemaa ilusaks ja näitusesaalis saaks kuulata tema ehedas läänemurdes laule ja lugusid. Ants Maripuult oleksid aga näitusel pildid lähimineviku kolhoosielust, mida ei peetud eriti pildistamisvääriliseks.

Teine Läänemaa-teemaline näituseidee pärineb Tiina Langilt, kes soovib koondada näitusele omaloodud uued pitsilised koekirjad, mis on kootud vana traditsioonilise Haapsalu salli tehnikat silmas pidades.

ERM on kutsunud huvilisi osalussaalis „Tee ise näitus“ oma näitust kokku panema ja eksponeerima. Oma ideid said esitada nii eraisikud, kodanikuühendused kui ka organisatsioonid, kes igapäevaselt muuseumitöö või näituste kureerimisega ei tegele.

Nüüd on 21 laekunud ideed pandud rahvahääletusele. ERMi kodulehel saab ideedega tutvuda ja oma lemmiku poolt hääletada 9. aprillini. Võitja kuulutatakse välja aprilli keskel ja võitnud näitust saab ERMis näha septembrist aasta lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
6 aastat tagasi

Liina langi, mitte Tiina Langi

Võiks
6 aastat tagasi

käänata Junts – Juntsile, mitte Junts – Juntsole.