Jaan Poska käik muutub Jaan Poska tänavaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnavalitsus esitas Haapsalu linnavolikogule eelnõu muuta Jaan Poska käik Jaan Poska tänavaks.

Ettepaneku käik tänavaks ümber nimetada tegi piiskop Tiit Salumäe, kes leidis, et 2010. aastast Jaan Poska käigu nime kandev Viieristist Promenaadile kulgev tänavalõiks pole piisavalt väärikas. „Ühe olulise Eesti riigimehe auks ühe tänavalõigu nimetamine käiguks minu arvates isiku ajaloolistele teenetele Eesti Vabariigi ja rahva ees,” kirjutas Salumäe.

Poska nime jäädvustamist Haapsalu linnapildis arutasid tänavu jaanuari alguses Haapsalu linnavalitsuse ja volikogu liikmed. Haapsalu linnavalitsuse maaosakonna juhataja Anu Ulm selgitas toona, et kuna nime saamise hetkel oli Viieristi ja Promenaadi vaheline nimeta teelõik kergliiklustee, siis seeadus ei lubanud seda tänavaks nimetada. Sellepärast sai tänavalõigu nimeks Jaan Poska käik. 

Et käigu muutmine tänavaks on volikogu pädevuses, tegi Haapsalu linnavalitsus volikogule vastava ettepaneku. Linnavolikogu langetab otsuse oma järgmisel istungil 31. märtsil.

Poska käik. Tarmula

Jaan poska tänav_pilt
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
???
7 aastat tagasi

Ei saa aru, kas linnavalitsus tahab jällegi millegagi pildil olla? On kõnekäänd, et ega nimi meest muuda, milleks siis selle teejupikese ümbernimetamist vaja? Ega sellega ka vaatepilt ilusamaks lähe, või arvab linnavalitsus teisiti?

Ikka+nii+juba.
7 aastat tagasi

Sellel Poska käigul pole mittemidagi ilusat. Ühelpool kellegi korrastamat aialipid, ega teiselgipool ilusamat vaatepilti pole. Õnneks Poska maja lõpuks tehakse ilusaks. Supper armsad uued omanikud.

Hihii
7 aastat tagasi

Tegemist on ikkagi jalakäijatele mõeldud teejupiga, mille kaudu on võimalik Viieristist minna Kuursali või vastupidi. Loogich ju, et tegu käiguga. Iseasi, miks Eesti ajaloost nii olulisele isikule ei leia Haapsalu linn paremat võimalust.

.
7 aastat tagasi

Nii et Poska lihtsalt Poska ?

käija
7 aastat tagasi

Ei saa minagi aru seesugusest selgrootust linnavalitsusest. Mõni aeg tagasi pidasid nad õigeks nimetada too jalakäiate tee Poska käiguks. Vahepalana võib öelda, et Tallinna vanalinnaski on jalakäijatele Saiakäik. Millest nüüd linnavalitsejatele ei meeldi enam selline jalakäijatele mõeldud teelõik. Tänav eeldab ikka hoopiski teistsuguseid iseloomulikke tunnuseid. Kas jällegi palju kära ei millestki ja kui linnavalitsejatel pole tööd, siis see lihtsalt mõeldakse välja.

tehakse nii, nagu vaja
7 aastat tagasi

Näib, et linnakodanikud/maakonna elanikud/lehelugejad on kõik ühel meele, et Poska käik on kohane. Kas sõidetakse inimestest üle?

Vasja Vase tänavalt
7 aastat tagasi

Linnavalitsejad võiksid asendustegevuse lõpetada ja näidata austust linnakodanike vastu sellega, et lappida ära talve jooksul lõhutud ja üles songitud tänavad. teeme ikka õiges järjekorras , esmalt austame elavaid, siis pärast meie seaast lahkunud suurmehi. Olukord hakkab meenutama K-Järvet. Soovitan linnavalitsusel teha sellesse linna õppeekskursioon.

Kirbla+vennale
7 aastat tagasi

Kes nüüd tahab endale sellist poliitilist profiiti? Kas tõesti pole linnapeal midagi muud teha? Võib-olla Ridala mehed tahavad linna ka omanimelist tänavat, ikkagi ajalooline nimi, ja selle mälestuseks võiks ju mingi käidavam tänav ümber nimetada näiteks Ridala vanema tänavaks või käiguks.Muidu tahavad linnamehed ja nende valla tänased sabarakud üleüldse Ridala nime maapealt ära pühkida. Saab vähemalt olla vallameeste ja linnameeste rahupiibu tõmbamise koht ka olema, või kuidas?

Kama2
7 aastat tagasi

Tiidu tee kõlab paremini.

Kirblast
7 aastat tagasi

Õigem oleks Tiidu käik.

Kirbla vennale
7 aastat tagasi
Reply to  Kirblast

Teadmiseks, et Tiit ei käi seda teed.