Homme algab kohtuprotsess Tarankovi tapmises süüdistatava üle

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

Tarankov Kirimäe saar (arvo tarmula)Koht, kus tapeti Nikolai Tarankov. Foto: Arvo Tarmula

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas astub esmaspäeval kohtu ette Eesti kuritegeliku ilma juhi Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatav mees.

Riigiprokuratuur süüdistab Juri Vorobeid (36) tapmises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Keskkriminaalpolitsei politseimajor Ago Leis ütles ERR-le, et Vorobei tegutses üksi ja ettekavatsetult ning uurimine tuvastanud kellegi teise seotust Tarankovi tapmisel. "Tapmise motiive oli mitu, peamiseks aga isiklik solvumine, pettumus, mis viis kauaaegsed tuttavad nii kaugele, et teineteist ei mõistetud. Süüdistataval olid Tarankovi suhtes teatud ootused, ta ootas abi, kuid sellest Tarankov keeldus. Tegemist ei olnud hetkeemotsioonidega, kohtumiseks oli vaid üks kindel põhjus," märkis Leis.

Lääne Elu kirjutas septembri alguses, et Läänemaal Kirimäe poolsaarel tapeti veerandsada aastat Eesti allilma ristiisaks olnud Nikolai Tarankov. 63aastase Tarankovi surnukeha leiti 14. septembril pärast kella 14 Kirimäel populaarses kalastuskohas.

Esialgne versioon oli, et mees tapeti hetkel, mil ta hakkas mererannas auto küljest paadiga järelhaagist lahti haakima. Hiljem on hästiinformeeritud ajakirjanikud kirjutanud, et Tarankovi laip oli maasturi pagasiruumis, sest ta tapeti mujal. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mida viis läbi keskkriminaalpolitsei ja juhtis riigiprokuratuur.

Päev pärast allilmaliidri surnukeha leidmist teatas riigiprokuratuur, et Tarankovi tapmine ei olnud juhuslik vägivallaakt, vaid toimepanija tegutses eesmärgiga tekitada surmavaid vigastusi just Tarankovile. Samuti anti mõista, et ilmselt tapeti Tarankov tulirelvaga.

22. septembril, samal päeval kui Tarankov maeti, peeti tapmises kahtlustatav kinni – selleks osutus tapetu lähedane peretuttav, kelle isa oli Tarankoviga sõbrustanud aastakümneid. Tarankovi tapmises kahtlustatav 36aastane mees tunnistas süüd ja rääkis kogu loo uurijaile ära.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
7 aastat tagasi

Seda minagi. “Läks pensionile” võib vist öelda.

Ristiema
7 aastat tagasi

Mida sa Kübe ka nendest tead ? Kurg oli suur Eesti patrioot ja toetas kõvasti meie motosporti. Teda respekteerisid ka sellised nagu Tarankov jne. aga Assar oma jõuguga kahjuks hävitas Kalevi…

Pook
7 aastat tagasi
Reply to  Ristiema

Sa vanaema ei lugenud hr Kübe komentaari korralikult läbi.
Too ikka oma Haapsalu Andres Kurg, mitte Kalev.
Aga jah, et oleks Kurg ja Kalda tolle Tarankani ära tapnud, siis oleks Saunja lahe kalad praegu palju rammusemad.

Kübe
7 aastat tagasi

Kurg ja Kalda