11

Valitsuse salaplaan: Tervise Arengu Instituut kolib Haapsallu

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mihhail Korb Haapsalus 099

Mihhail Korb. URMAS LAURI

Postimees kirjutab, et riigihalduse ministri Mihhail Korbi salaplaani järgi kolivad mitu riigiasutust Tallinnast maakonnalinnadesse.

Haapsallu peaks tulema Tervise Arengu Instituut, kus töötab 144 inimest.

Ligi 150 töötajaga peaksid Korbi hinnangul plaani panustama sotsiaalkindlustusamet (koliks Paidesse), Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (koliks Rakverre), Riigi Kinnisvara AS (koliks Jõhvi) ja maanteeamet (koliks Pärnusse) ning maa-amet (118 töötajat Tartusse).

Ülejäänud asutuste asukohta vahetavate töötajate arvud jäävad juba alla saja. Samas paistab silma, et eriti puudutab see kava just riigi sihtasutusi, millest vähemalt kaheksa soovitakse pealinnast välja viia.

Haridusministeerium peaks aga oma enam kui 200 töötajat kolima Tartust tagasi Tallinna.

Postimehe uudist loe siit.


Vt ka: "Minister Korb: maakondade saatus selgub järgmisel nädalal"

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Juhan
Juhan

Tervise Arengu Instituudis (TAI) ei tööta riigiametnikud, tegu on teadus- ja arendusasutusega. Seega need ei ole riigiautod, mis iga päev peaksid hakkama vurama Tallinna ja Haapsalu vahet. Riigihalduse minister on öelnud, et tema ja tema mõttekaaslaste idee elluviimisel jääb TAIsse alles veerand praegustest töötajatest, ülejäänute kohad täidetakse riigireformi käigus vallandatud maakonnavalitsuse töötajatega. Kogu kolimiskava on täiesti arutu ja näitab järjekordselt, et riigis ei osata raha lugeda, et töötajaid käsitletakse kui elutut massi, mida tahetakse tuimalt tõsta ühest paigast teise.

arusaamatu
arusaamatu

miks nii palju tõmmeldakse meie uues valitsuses ja veel millise intensiivsusega. Hästi see ei lõpe. Uus riigikogu võiks tõesti väiksema koosseisuga olla.

Kuglimugli
Kuglimugli

Ei mõista seda – kui maavalitsused likvideerida – nt. Hiiumaa ühendab kõik omavalitsused kokku ja üks suur omavalitsus – teised on osavalitsused, ainult rahad võetakse ära, miks seda otse poleks saanud teha? Et likvideeritud kõik omavalitsused ja rahad võetud ära, miks sellist ringi oli vaja teha. Oleks ka Läänemaa jäänud üheks omavalitsuseks, poleks tükki küljest ära hammustatud. Nüüd saab valitsus öelda, et te ise tahtsite enda rahad ära anda. Huvitav, kas nüüd vähendatakse riigikogu koosseisu ka poole peale, kui muu on ära nuditud ?

Kuglimugli
Kuglimugli

Ei koli keegi pealinnast ära, see oleks peaaegu nagu küüditamine sisuliselt. Siia juurde veel see haldusreformi vapustus – kas natuke palju ei saa ?

kuulda on
kuulda on

et toompea kolib Rummusse

MIS ON
MIS ON

asja mõte sellistel ühest linnast teise asutuste viimisel, kas tõesti võiks üks mõtlematu põhjus olla eelmise kommenteerija väljaöeldus, loodaks, et mitte.Näide elust enesest on ju olemas-haridusministeeriumi kolimine Tartusse,nagu kuulda ei peeta seda just väga taibukaks.
Eks iga valitsus tahab endast mingi unustamatu märgi maha jätta–koliks siis seekord juba massilisemalt 4-5 asutusega. Vanasõna ,,üheksa korda mõõda, üks kord lõika,,-ehk tasuks järgida.

Eesti+Vabaks
Eesti+Vabaks

Et 140 riigiautot igapäevaselt Tln-Hps vahele lisaks vurama? SIIT on majanduskasvu oodata! 140*15 liitrit= 2100 liitrit, korrutame 20 tööpäevaga saame 42000 liitrit korrutame 1,3 euriga saame 54600. No aktsiisi siit tilgub küll rahanäljas riigile. Maksumaksja aga taob selle pulli naerulnäoga kinni ja on uhke!

ja
ja

ja tööd saavad maavalitsusest koondatud või on ka teistel võimalust

Vandaal
Vandaal

Mis sel tähtsust kinni maksab maksumaksja -meie

Tegus+eakas
Tegus+eakas

Aga kui palju see kõik maksma läheb?!

wpDiscuz