Eesti Päevaleht mõnitab Haapsalut

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

EPL Haapsalu vald

Haapsalu vald. Foto: ekraanitõmmis EPLi veebilehest

Eesti Päevaleht avaldas ühinemiste käigus tekkivate omavalitsuste kaardi, kuhu on Haapsalu ja Ridala ühinemisel tekkiva omavalitsuse nimeks märgitud Haapsalu vald.

Haapsalu linn ja Ridala vald on Haapsalu survel otsustanud, et ühinenud omavalitsuse nimeks saab Haapsalu linn. Just "linn" oli põhjuseks, miks Ridala volikogu opositsioon liitumisele vastu sõdis. Haapsalu oli ridalalaste nimevalu leevendamiseks ühinemispreemiast vallarahvale loovutama sada tuhat eurot. Haapsalu polnud linna nimest loobuma ning võtma ühendomavaliotsuse nimeks näiteks Haapsalu vald.

Tänane Eesti Päevaleht tõmbas aga haapsallaste uhkusele vee peale, sest kaardil toretseb ühendomavalitsuse nimena Haapsalu vald. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
46 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
versus
7 aastat tagasi

Tõrva linnast sai ka põikpäisuse pärast ka Tõrva vald – paras neile!

muulane
7 aastat tagasi

Jätaks selle kondi puremata. Lükkame asja lihtsalt edasi. Ajaks kui valulisemad teemad on liikiuma saanud

muulane
7 aastat tagasi

Tunnen heameelt aktiivsest arutelust. Ehk ei jookse vaimujõud tarbetult merre

muulane
7 aastat tagasi

Kohale sobilik otsus ei sünni ülevalt alla, vaid alt üles

muulane
7 aastat tagasi

Miks Läänemaal ühisnimede leidmine raske. I
Avaldub kohapatrotism. Inimesega seotu kohta puudub pädevus

Just lihulas
7 aastat tagasi

Need seitse lolikest vennakest kes kõiki kotivad ja varastavad jub- edad molkused, miks keegi neid kasti ei löö?

olaf
7 aastat tagasi

Olin Ridala ja Haapsalu liitmise vastu, sest ei leidnud sisu. Tänase päeva seisuga, kui terve Eesti on segaseks läinud, pigem pooldan. Haapsalust ja Ridalast leiab vaimset intelligentsi (natukene ka tehnilist), mis on puudu orienteeruvalt 80 km raadiuselt Haapsalust. Kui tulevase omavalitsuse ametnikud ja poolikud oskavad siin olevat potentsiaali hinnata ja seda motiveerida, võib tulemus olla efektiivne. Pole siin midagi solvuda.

eks
7 aastat tagasi

see meie riigis toimuv on nii mõneski asjas UHUU. Põige suurem kahju on muidugi tervihoius toimuv UHUU,sest kannatajateks on haigustega inimesed.Ei ole ju normaalne kui 3sept. saad eriarstile nr. 20jaan 2017 PERH is, see on peaaegu 5kuud.

Kuglimugli
7 aastat tagasi
Reply to  eks

Hea kui PERHI-sse saad, tihti on e-lehel kiri, et järjekorda ei registreeritagi, seevastu Maarjamõisa saab. Ometigi on Läänemaa Haigla PERHI-ga otseselt nagu seotud või mis ?

Johannes+Tuudilt
7 aastat tagasi

Nagu tänases Päevalehes kirjas UHUU (meditsiin), mis võib tähendada ka omavalitsuste reformi, mille ainamas sisu on elanike arv, et loodetav preemia kätte saada. Kuidas asjad tegelikult käima lähevad enam asjaosalistele eriti korda ei lähe ja valitsus oma võimu (loe raha) kohapeale valitsemises andma tulevikus ei pea. Saab oma poliitilisi eesmärke võimu kinnistamiseks refi eeskujul ellu viia määratu finantsi matmisega Rail Baltikasse (kuidas Rail Baltiku ülalpidamise kinni maksab, pole enam kellegi mure), laenu võtmisega Tallinna Linnahalli renoveerimiseks “konverentsiturismi” arendamiseks, tasuta ühistranspordi korraldamiseks miljonid eurod (nagu päris sotsialismus kohe). See on kõik UHUU. Sõna uhuu hakkas mõõdunud aastal tähendama kõike, mis jääb… Loe rohkem »

pane+tähele
7 aastat tagasi

Toomas H.Ilvese esivanemad on suurelt osalt Hanila vallast pärit.Lollidemaa Toomase vald?

to pane tähele
7 aastat tagasi
Reply to  pane+tähele

Ei ole, kus sa seda võtad?

Eks+ole
7 aastat tagasi
Reply to  pane+tähele

Lollide maa on Tallinna külje all Viimasi pool….Aga iga eestlane teadmas kus asumas asula kus on Mütsivargad….see on Lihula. Ja kust on sa võtmas, et Ilvese esivanemat Hanilast pärit